Ξεκινήστε με το Jitsi Meet

3. Ξεκινήστε ένα Jitsi Meet

Για να ξεκινήσετε μια σύσκεψη αρχικά δημιουργείτε τον σύνδεσμο URL του δωματίου και στη συνέχεια τον κοινοποιείτε στους συμμετέχοντες. Στον οδηγό αυτό δείχνουμε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δωμάτιο σύσκεψης με τον δωρεάν διακομιστή meet.jit.si.

Δημιουργία δωματίου

Αρχικά μεταβείτε στον ιστότοπο του δημόσιου διακομιστή https://meet.jit.si/

Για να δημιουργήσετε το δωμάτιο πληκτρολογήστε το όνομα του δωματίου και πατήστε το «Δημιουργία σύσκεψης». Μη χρησιμοποιείτε ειδικούς χαρακτήρες, κενά ή τόνους, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα. Εναλλακτικά μπορείτε να πατήσετε απευθείας το κουμπί «Δημιουργία σύσκεψης» και το Jitsi Meet θα δημιουργήσει ένα τυχαίο και ασφαλή δωμάτιο σύσκεψης. (π.χ StiffConcertsEquipIn)

Το δωμάτιο που δημιουργήσατε θα έχει τώρα τον σύνδεσμο URL της μορφής https://meet.jit.si/<όνομα δωματίου> π.χ https://meet.jit.si/StiffConcertsEquipIn.

Ασφάλεια δωματίων Jitsi

Σε ένα δημόσιο διακομιστή Jitsi Meet όπως το meet.jit.si δεν υπάρχει έλεγχος και ταυτοποίηση των χρηστών. Οποιοσδήποτε διαθέτει τον σύνδεσμο ή απλά μαντέψει το όνομα του δωματίου μπορεί να συνδεθεί στο δωμάτιο. Ένα ελάχιστο μέτρο ασφαλείας είναι να δημιουργείτε σχετικά μοναδικά ονόματα δωματίων που δύσκολα κάποιος θα μαντέψει.

  • Κακό παράδειγμα: myroom, meeting, meetingroom
  • Καλό παράδειγμα: ProductDesignTeam2371, PeterClockStoneLadder

Πώς μπορώ να ασφαλίσω ένα δωμάτιο Jitsi;

Μπορείτε να προστατέψετε ένα δωμάτιο με κωδικό ασφαλείας, διαβάστε περισσότερα εδώ.

Εποπτεία και συντονισμός

Σε δωμάτιο Jitsi όλοι οι συμμετέχοντες έχουν τα ίδια δικαιώματα συντονιστή. Ενώ μπορείτε δηλαδή να κόψετε το μικρόφωνο σε ένα συμμετέχοντα αυτός μπορεί να το ενεργοποιήσει ξανά. Για δημιουργήσετε δωμάτια όπου απαιτείται αυστηρότερος έλεγχος χρησιμοποιήστε την ειδική υπηρεσία του Jitsi Moderated Meetings.

Πώς διαγράφω ένα δωμάτιο;

Τα δωμάτια σύσκεψης Jitsi ενεργοποιούνται κάθε φορά που εισέρχεστε μέσα σε αυτά. Όταν όλοι οι συμμετέχοντες αποχωρήσουν τότε τα δωμάτια γίνονται ανενεργά.