Εγκατάσταση και παραμετροποίηση
4. Διασύνδεση με υπηρεσίες καταλόγου
Πέρα από τη δυνατότητα για δημιουργία λογαριασμών για τοπικούς χρήστες της υπηρεσίας, το Greenlight μας δίνει τη δυνατότητα για χρήση άλλων μεθόδων αυθεντικοποίησης όπως η διασύνδεση με υπηρεσία LDAP, με χρήση λογαριασμού Google ή Microsoft Office 365 και με χρήση OpenID.
Η παραμετροποίηση για τις παραπάνω λειτουργίες πραγματοποιείται μέσα από το αρχείο .env που υπάρχει στον φάκελο του Greenlight. Για παράδειγμα, για τη διασύνδεση με υπηρεσία LDAP, απαιτείται η συμπλήρωση των παρακάτω:
LDAP_SERVER=ldap.example.com
LDAP_PORT=389
LDAP_METHOD=plain
LDAP_UID=uid
LDAP_BASE=dc=example,dc=com
LDAP_AUTH=simple
LDAP_BIND_DN=cn=admin,dc=example,dc=com
LDAP_PASSWORD=password
LDAP_ROLE_FIELD=ou
LDAP_FILTER=(&(attr1=value1)(attr2=value2))
LDAP_ATTRIBUTE_MAPPING=name=displayName;uid=uid;
Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, στην περίπτωση κατά την οποία έχουμε υλοποιήσει διασύνδεση του BigBlueButton με κάποια άλλη πλατφόρμα, όπως για παράδειγμα το eclass ή το Nextcloud, δεν είναι απαραίτητη η παραμετροποίηση του BigBlueButton. Η αυθεντικοποίηση των χρηστών πραγματοποιείται μόνο από την διασυνδεδεμένη πλατφόρμα, οπότε αν αυτή χρησιμοποιεί άλλον τρόπο αυθεντικοποίησης, αυτός χρησιμοποιείται και για το BigBlueButton.