Κοινή χρήση και συνεργασία

1. Κοινή χρήση

1.2. Κοινή χρήση ιδιωτικά

Διαμοιράστε σε συγκεκριμένα άτομα ή ομάδες (κύκλους) που είναι εγγεγραμμένοι χρήστες του Nextcloud του φορέα σας. Αυτός ο τρόπος είναι ο πιο κατάλληλος για διαμοιρασμό μεταξύ των συνεργατών σας και προσφέρει προστασία των δεδομένων σας από μη εξουσιοδοτημένους χρήστες.

Στην κοινή χρήση με άτομα και ομάδες οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις δίνουν δικαιώματα επεξεργασίας στους χρήστες που διαμοιράζεστε, αυτό όμως μπορείτε να το αλλάξετε από τις ρυθμίσεις διαμοιρασμού.

Για να κάνετε κοινή χρήση ενός αρχείου ή φακέλου ιδιωτικά με χρήστες του Nextcloud:

Αρχικά εντοπίστε το αρχείο (ή φάκελο) και πατήστε το εικονίδιο διαμοιρασμού.

Κοινή χρήση με χρήστες

Στο πλαίσιο αναζήτησης πληκτρολογήστε το όνομα ή τη διεύθυνση email του χρήστη. Καθώς πληκτρολογείτε θα εμφανιστεί η λίστα με τους χρήστες που βρέθηκαν και θα μπορείτε να επιλέξετε από την αναδυόμενη λίστα τον χρήστη.

Κοινή χρήση με ομάδες

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να κάνετε κοινή χρήση σε κύκλους (ομάδες) χρηστών που συμμετέχετε. Στο πλαίσιο αναζήτησης πληκτρολογήστε το όνομα της ομάδας και επιλέξτε το όταν εμφανιστεί στα αποτελέσματα.

Τα άτομα και κύκλοι που έχετε κάνει κοινή χρήση εμφανίζονται στο πλαίσιο λεπτομερειών του αρχείου.

Επιλογές διαμοιρασμού

Στην κοινή χρήση με άτομα και ομάδες οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις δίνουν δικαιώματα επεξεργασίας στους χρήστες που διαμοιράζεστε.

Για κάθε χρήστη και ομάδα που έχετε κάνει κοινή χρήση μπορείτε να ορίσετε διάφορες επιλογές όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.


Ρυθμίσεις διαμοιρασμού αρχείου


Ρυθμίσεις διαμοιρασμού φακέλου


Στον παρακάτω πίνακα περιγράφονται όλες οι διαθέσιμες επιλογές που εμφανίζονται στον διαμοιρασμό αρχείου:

Επιλογή Επεξήγηση
Για αρχεία
Επιτρέπεται η επεξεργασία Ο χρήστης μπορεί να επεξεργαστεί το αρχείο αν πρόκειται για έγγραφο ή απλά να σχολιάσει για αρχείο μη επεξεργάσιμο (π.χ. pdf, εικόνα).
Για φακέλους
Επιτρέπεται η επεξεργασία Ο χρήστης μπορεί να τροποποιήσει τα περιεχόμενα του φακέλου, να επεξεργαστεί τα έγγραφα, να αλλάξει όνομα αρχείων
Επιτρέπεται δημιουργία
Ο χρήστης μπορεί να μεταφορτώσει και να δημιουργήσει νέα αρχεία και φακέλους.
Επιτρέπεται η διαγραφή Ο χρήστης μπορεί να διαγράψει αρχεία του φακέλου
Για όλα
Επιτρέπεται ο επαναδιαμοιρασμός Ο χρήστης μπορεί να διαμοιράσει εκ νέου τον φάκελο σε άλλους χρήστες και ομάδες.
Ορισμός ημερομηνίας λήξης Ορίζετε μια ημερομηνία λήξης του διαμοιρασμού. Μετά τη λήξη της ημερομηνίας ο σύνδεσμος θα καταργηθεί και δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση στο αρχείο.
Σημείωση προς τον παραλήπτη Μπορείτε να προσθέσετε μια μικρή σημείωση που θα βλέπουν μαζί με το αρχείο οι αποδέκτες.
Αναίρεση διαμοιρασμού
Με αυτήν την επιλογή απενεργοποιείται ο διαμοιρασμός και δεν είναι πια δυνατή η πρόσβαση στο αρχείο από τους συνεργάτες.