Jitsi Meet στο Nextcloud

1. Εισαγωγή

Tο Jitsi Meet είναι ένα ανοιχτό λογισμικό (video conference) με την οποία μπορείτε εύκολα και γρήγορα να δημιουργείτε εικονικά δωμάτια για συναντήσεις με άτομα εντός και εκτός του οργανισμού ή της εταιρείας σας. Μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει δωμάτια στη δωρεάν διαθέσιμη πλατφόρμα https://meet.jit.si/ αλλά μπορεί ένας φορέας να το εγκαταστήσει ιδιωτικά στην υποδομή του και να το ενσωματώσει με το Nextcloud.

Ενσωμάτωση Jitsi Meet στο Nextcloud

Ο κάθε χρήστης του Nextcloud μπορεί να δημιουργήσει εικονικά δωμάτια και να προσκαλέσει άτομα μέσω μιας απλής, προσαρμοσμένης διεύθυνσης URL. Οι συμμετέχοντες θα εισέλθουν στο εικονικό δωμάτιο με αυτόν τον σύνδεσμο μέσω του προγράμματος περιηγητή τους χωρίς να απαιτείται κάποιος λογαριασμός ή και εγκατάσταση ειδικού λογισμικού.

 

Ποια είναι η διαφορά της τηλεδιάσκεψης Jitsi μέσω του Nextcloud με αυτή μέσω της εφαρμογής Element;

Όταν ξεκινάτε μια ομαδική βιντεοκλήση μέσα από το περιβάλλον του Element, αυτή πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής Jitsi και μπορούν να συμμετέχουν μόνο τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας του Element. Αντίθετα, όταν δημιουργείτε δωμάτια τηλεδιασκέψεων Jitsi μέσα από το Nextcloud σε αυτά έχουν πρόσβαση μόνο τα άτομα που έχετε διαμοιράσει τον σύνδεσμο. Συμπερασματικά, ο τελευταίος τρόπος είναι κατάλληλος για περιπτώσεις που θέλετε να πραγματοποιήσετε μια τηλεδιάσκεψη με άτομα εκτός του φορέα σας τα οποία δεν έχουν πρόσβαση στο Nextcoud / Element.