Εισαγωγή στο περιβάλλον του Moodle

8. Προφίλ

Ο κάθε χρήστης σε έναν ιστότοπο Moodle εχει το δικό του προφίλ. Στο προφίλ εμφανίζονται βασικές πληροφορίες για εσάς και είναι χρήσιμο, ειδικά σε ένα διαδικτυακό μάθημα, να συμπληρώσετε αυτές τις πληροφορίες ώστε να γνωριστείτε καλύτερα με τους συμμετέχοντες στα μαθήματα. Για να ανοίξετε τη σελίδα προφίλ κάντε κλικ στο εικονίδιο χρήστη πάνω δεξιά και επιλέξτε Προφίλ.

Στη σελίδα προφίλ εμφανίζονται η εικόνα προφίλ, το βιογραφικό σας αλλά και άλλες πληροφορίες που παράγει το σύστημα αυτόματα όπως τα μαθήματα που συμμετέχετε κ.α. Σημειώστε ότι τις βασικές πληροφορίες της σελίδας προφίλ μπορούν αν δουν και άλλοι χρήστες όπως οι εκπαιδευτές και μαθητές σε μαθήματα που συμμετέχετε. Για να προσαρμόσετε το προφίλ σας στο κάντε κλικ στον σύνδεσμο Επεξεργασία προφίλ.

Στη σελίδα Επεξεργασία προφίλ μπορείτε να αλλάξετε τα στοιχεία όπως όνομα, επώνυμο, email, διεύθυνση κτλ. Τα υποχρεωτικά πεδία εμφανίζονται με το κόκκινο εικονίδιο αριστερά. Για την προστασία της ιδιωτικότητας μπορείτε να αποκρύψετε την εμφάνιση του email σας σε άλλους χρήστες.

Είναι καλή πρακτική να μεταφορτώσετε μια εικόνα χρήστη ώστε να σας αναγνωρίζουν ευκολότερα οι εκπαιδευτές και άλλοι συμμετέχοντες στα μαθήματα. Για να μεταφορτώσετε μια εικόνα κάντε κλικ και επιλογή από τον υπολογιστή ή απλά σύρετε την εικόνα από τον υπολογιστή στο πλαίσιο μεταφόρτωσης.