Ξενάγηση στο μάθημα

4. Πόροι και δραστηριότητες

Οι δημιουργοί μαθημάτων στο Moodle προσθέτουν σε κάθε ενότητα οι Πόρους (Resources) και οι Δραστηριότητες (Activities) τα οποία αποτελούν τις βασικές μονάδες μαθησιακού υλικού στο Moodle.

Με απλά λόγια, μια Δραστηριότητα, όπως μια Εργασία ή ένα Φόρουμ, αναφέρεται σε κάτι με το οποίο οι μαθητές αλληλεπιδρούν ή κάνουν κάποια ενέργεια, ενώ ένας Πόρος, όπως ένα Αρχείο ή μια Σελίδα, αναφέρεται σε ένα πιο στατικό στοιχείο που οι μαθητές θα διαβάσουν ή θα καταναλώσουν.

Υπόδειξη: Ο όρος δραστηριότητα χρησιμοποιείται μερικές φορές για λόγους ευκολίας και για να αναφέρεται τόσο στις Δραστηριότητες όσο και στους Πόρους συνολικά.

Το Moodle προσφέρει πολλούς τύπους δραστηριοτήτων και πόρων, οι οποίοι υποστηρίζουν τη συνεργατική μάθηση, την αξιολόγηση από ομοτίμους, τον αυτοαναστοχασμό, την ενεργό συμμετοχή, την εξερεύνηση, τον πειραματισμό, την αξιολόγηση και πολλά άλλα.


Κάθε τύπος έχει ξεχωριστό εικονίδιο το οποίο ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με το θέμα εμφάνισης του ιστότοπου. Για μια δραστηριότητα ή πόρο οι διδάσκοντες μπορούν να ορίσουν κριτήρια για την ολοκλήρωσης. Αυτό σας βοηθά να παρακολουθείτε είτε την πρόοδο σας σε ένα μάθημα.