Εγγραφή σε μάθημα, ομάδες και ρόλοι

5. Πρότυποι ρόλοι

Το Moodle διαθέτει ένα σύνολο πρότυπων ρόλων (standard roles) που περιγράφονται στον παρακάτω πίνακα. Οι διαχειριστές ενός ιστότοπου μπορούν να προσαρμόσουν την ονομασία των πρότυπων ρόλων καθώς και να δημιουργήσουν νέους προσαρμοσμένους ρόλους.


Ρόλος
Περιγραφή
Διαχειριστής ιστότοπου (Site administrator)
Μπορεί να κάνει τα πάντα σε έναν ιστότοπο Moodle όπως να αλλάξει το θέμα εμφάνισης, να εγκαταστήσει πρόσθετα, να προσαρμόσει την αρχική σελίδα κ.α.
Διαχειριστής (Manager)
Διαχειρίζεται μαθήματα στο Moodle, έχει όλα τα δικαιώματα του δημιουργού και του διδάσκοντα
Δημιουργός μαθήματος / course creator Μπορεί να δημιουργήσει νέα μαθήματα και να οριστεί ο ίδιος ή να ορίσει άλλους σε ρόλο διδάσκοντα σε ένα μάθημα
Διδάσκων (Teacher) Μπορεί να κάνει τα πάντα σε ένα μάθημα, μεταξύ άλλων να επεξεργαστεί περιεχόμενο, να βαθμολογήσει κτλ.
Περιορισμένος διδάσκων / non-editing teacher Λειτουργεί ως βοηθός του διδάσκοντα και μπορεί να βαθμολογήσει εργασίες, αλλά δεν μπορεί να επεξεργαστεί το περιεχόμενο και να αλλάξει ρυθμίσεις μαθήματος.
Μαθητής (student) Έχουν πρόσβαση και δικαίωμα ενεργής συμμετοχής στα μαθήματα που έχουν εγγραφεί
Επισκέπτης ( Guest) Ένα ειδικός ρόλος που αποδίδεται στον επισκέπτη ενός ιστότοπου Moodle που δεν έχει λογαριασμό χρήστη. Μπορεί, εφόσον επιτρέπεται σε ένα μάθημα, να έχει ανώνυμη πρόσβαση χωρίς όμως να έχει κάποια ενεργή συμμετοχή