Προσθήκη του πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας στην εφαρμογή Covid Free GR Wallet

Ιστότοπος: Μάθε το gov.gr
Μάθημα: Ψηφιακή ταυτότητα στην εφαρμογή Covid Free GR Wallet
Βιβλίο: Προσθήκη του πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας στην εφαρμογή Covid Free GR Wallet
Εκτυπώθηκε από: Επισκέπτης (Guest user)
Ημερομηνία: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 11:28 PM

1. Το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας

Το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας αποθηκεύεται στην εφαρμογή Covid Free GR Wallet προκειμένου να επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου για το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης Covid, χωρίς να απαιτείται η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας. Το πιστοποιητικό περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης και τη φωτογραφία σας.

      Προσοχή! 
Η εφαρμογή δεν αντικαθιστά την αστυνομική ταυτότητα αλλά χρησιμοποιείται μόνο για τον έλεγχο του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης
 Προκειμένου να εισάγετε το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας θα πρέπει να έχετε εγκαταστήσει στην κινητή σας συσκευή την ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής Covid Free GR Wallet. 



2. Εισαγωγή του πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας

1. Στην κινητή σας συσκευή ή τάμπλετ ανοίξτε την εφαρμογή Covid Free GR Wallet και κάντε κλικ στην καρτέλα "Ταυτοπροσωπία" που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης.


2. Στη συνέχεια πατήστε στον μπλε κύκλο με το + και την ένδειξη "Εισάγετε πιστοποιητικό" 



3. Ταυτοποίηση χρήστη

1. Θα σας ζητηθεί να επιλέξετε φορέα ταυτοποίησης. Επιλέξτε είτε ΓΓΠΣΔΔ και καταχωρίστε τους κωδικούς του Taxisnet είτε κάποιον άλλο από τους φορείς π.χ. τράπεζα  με την οποία συνεργάζεστε και διαθέτετε λογαριασμό web banking.

2. Εισάγετε τους κωδικούς πρόσβασης.

   


4. Αυθεντικοποίηση χρήστη

1. Καταχωρίστε τους κωδικούς του Taxisnet και πατήστε "Σύνδεση".

Εναλλακτικά καταχωρίστε τους κωδικούς web banking αν επιλέξετε ταυτοποίηση μέσω τράπεζας.




2. Στο επόμενο παράθυρο πατήστε "Αποστολή"



5. Εισαγωγή κωδικού μιας χρήσης

Για την ολοκλήρωση της αυθεντικοποίησης απαιτείται η εισαγωγή κωδικού μιας χρήσης (One Time Password – OTP), ο οποίος αποστέλλεται με SMS στον επιβεβαιωμένο αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου

     Για την ταυτοποίηση στο Covid free GR app μέσω Taxisnet απαιτείται να έχει πιστοποιηθεί ο αριθμός κινητού τηλεφώνου μέσω ΓΓΠΣΔΔ και του μητρώου επικοινωνίας.  Μπορείτε να βρείτε την διαδικασία εδώ.
.
L   Για την τραπεζική  ταυτοποίηση θα  πρέπει τα στοιχεία σας στην τράπεζα να είναι επικαιροποιημένα.




6. Ολοκλήρωση προσθήκης πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αυθεντικοποίησης, το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας δημιουργείται αυτόματα και αποθηκεύεται στην εφαρμογή Covid Free GR Wallet.


 

Μπορείτε να επιδεικνύετε είτε το πιστοποιητικό  εμβολιασμού είτε το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας με τις επιλογές "Πιστοποιητικά" ή "Ταυτοπροσωπία" στο κάτω μέρος της οθόνης της εφαρμογής.