Έλεγχος εγκυρότητας υπογραφής με το εργαλείο ελέγχου εγκυρότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ιστότοπος: Μάθε το gov.gr
Μάθημα: Έλεγχο εγκυρότητας ηλεκτρονικών υπογραφών
Βιβλίο: Έλεγχος εγκυρότητας υπογραφής με το εργαλείο ελέγχου εγκυρότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Εκτυπώθηκε από: Επισκέπτης (Guest user)
Ημερομηνία: Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024, 11:51 AM

1. Είσοδος στην εφαρμογή

Για την είσοδο στην εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορά στον έλεγχο εγκυρότητας της ψηφιακής υπογραφής εγγράφου πηγαίνετε στη διεύθυνση:

https://ec.europa.eu/cefdigital/DSS/webapp-demo/validation

   

2. Σημείωση σχετικά με το απόρρητο

Δίνετε προσοχή στο μήνυμα που αφορά στο απόρρητο:

Σημείωση απορρήτου: Λάβετε υπόψη ότι χρησιμοποιώντας την παρακάτω λειτουργία της επίδειξης DSS, τα αρχεία σας θα μεταδοθούν στην υποδομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Με την ενέργειά σας προς τούτο, συναινείτε σε αυτήν τη μετάδοση δεδομένων και σας συμβουλεύουμε ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιείτε έγγραφα που δεν περιέχουν ευαίσθητο υλικό. Τα αρχεία που έχουν μεταδοθεί δεν διατηρούνται.

   

3. "Ανέβασμα" αρχείου

Είστε στο περιβάλλον Validate a signature (Επικυρώστε μια υπογραφή).

Επιλέγετε Περιήγηση και βρίσκετε το αρχείο σας που έχετε υπογεγραμμένο και αποθηκευμένο στη συσκευή σας (π.χ. test.pdf).

   

Στο πεδίο της Περιήγησης εμφανίζεται πλέον το όνομα του αρχείου που έχετε "ανεβάσει" (π.χ. test.pdf).

Στη συνέχεια επιλέγετε Submit.

   

4. Έλεγχος εγκυρότητας της υπογραφής

Μεταφέρεστε στη σελίδα Validation results (Αποτελέσματα επικύρωσης) η οποία περιλαμβάνει τέσσερις (4) διαφορετικές καρτέλες εμφάνισης των αποτελεσμάτων (συνοπτικά ή με λεπτομέρειες).

   

Κάθε καρτέλα περιλαμβάνει δικά της αποτελέσματα. Εφόσον η καρτέλα εμφανίζει τα αποτελέσματα με τίτλους σε μπλε πλαίσιο τότε επιλέγετε τον τίτλο για να εμφανισθεί το περιεχόμενο (εάν είναι κρυμμένο).

   

Επιλέγετε Simple Report (Απλή Αναφορά) κι έχετε μια συνοπτική αναφορά για την εγκυρότητα της υπογραφής. Εμφανίζεται εάν η υπογραφή πέρασε συνολικά τον έλεγχο, το όνομα που συνοδεύει την υπογραφή και τα πιστοποιητικά που χρησιμοποιήθηκαν.

   

Στη συνέχεια της σελίδας εμφανίζεται Timestamps (η  Χρονοσφραγίδα) και Document Information (Οι πληροφορίες του εγγράφου).

   

5. Για τον έλεχο επόμενου αρχείου

Αν θέλετε να ελέγξετε ένα άλλο αρχείο πηγαίνετε στο πλαϊνό μενού (Server side) κι επιλέγετε Validate a signature για να μεταφερθείτε στην οθόνη όπου μπορείτε να ανεβάσετε ένα αρχείο προς έλεγχο.