ΒΗΜΑ 4: Μετάβαση σε Εντεταλμένο Γραφείο - ΚΕΠ

Ιστότοπος: Μάθε το gov.gr
Μάθημα: Ψηφιακή υπογραφή μέσω ΑΠΕΔ
Βιβλίο: ΒΗΜΑ 4: Μετάβαση σε Εντεταλμένο Γραφείο - ΚΕΠ
Εκτυπώθηκε από: Επισκέπτης (Guest user)
Ημερομηνία: Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 11:38 PM

1. Ενέργειες εκ μέρους του αιτούντα

  • Μεταβαίνετε σε οποιοδήποτε Εντεταλμένο Γραφείο -ΚΕΠ (ΕΓ) για να γίνει η φυσική ταυτοποίησή σας, έχοντας μαζί σας το ταυτοποιητικό έγγραφο που είχατε δηλώσει στην ηλεκτρονική σας αίτηση στο gov.gr.

Το αναγνωριστικό του ταυτοποιητικού εγγράφου (ταυτότητα ή διαβατήριο) εισάγεται αυτόματα από την αίτηση gov.gr.

Το ταυτοποιητικό έγγραφο πρέπει να είναι το ίδιο με αυτό που είχατε εισάγει στην αίτηση σας στο gov.gr και είναι είτε ταυτότητα (αστυνομική ή στρατιωτική), είτε διαβατήριο..


2. Ενέργειες εκ μέρους του ΚΕΠ

  • Ο υπάλληλος του Εντεταλμένου Γραφείου ΚΕΠ σας ταυτοποιεί και επιβεβαιώνει την ορθότητα των στοιχείων της Υπεύθυνης Δήλωσης του gov.gr. Ελέγχει την ταύτιση των στοιχείων ανάμεσα στην Υπεύθυνη Δήλωση και την Ηλεκτρονική Αίτηση της ΑΠΕΔ. Αν δεν υπάρχει ταύτιση θα ακυρώνεται το αίτημα.
  • Ο υπάλληλος διορθώνει, αν απαιτείται, τα πεδία που μπορεί να επεξεργαστεί [ονοματεπώνυμο (λατινικά), διεύθυνση, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email)]. Η λατινική γραφή του ονοματεπωνύμου θα είναι ίδια με αυτή που αναφέρεται στο ταυτοποιητικό έγγραφο.

Ο υπάλληλος του Εντεταλμένου Γραφείου ολοκληρώνει την ταυτοποίηση και καταχώρηση του αιτήματος («Ολοκλήρωση ενεργειών»). Αυτόματα αποστέλλεται μήνυμα (SMS) στο κινητό του ενδιαφερόμενου που ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς η φυσική ταυτοποίηση.

   

Η αίτηση προωθείται αυτόματα στην Αρχή Εγγραφής όπου ολοκληρώνεται η έγκριση της αίτησης του ενδιαφερόμενου μέσα σε διάστημα έως 30 ημερών.

Λαμβάνετε SMS στο οποίο αναφέρεται ότι εγκρίθηκε το αίτημά σας για την έκδοση ψηφιακού πιστοποιητικού.

     Καταγράφετε οπωσδήποτε τον 8ψήφιο προσωπικό κωδικό έκδοσης/ ανάκλησης ψηφιακού πιστοποιητικού που θα χρειαστείτε στο ΒΗΜΑ 6.