Αναζήτηση υπηρεσιών

Ιστότοπος: Μάθε το gov.gr
Μάθημα: Ψηφιακή Πύλη EUGO
Βιβλίο: Αναζήτηση υπηρεσιών
Εκτυπώθηκε από: Επισκέπτης (Guest user)
Ημερομηνία: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 10:24 PM

1. Γενικά

Μπορείτε να βρείτε εύκολα και γρήγορα τις πληροφορίες που ψάχνετε σχετικά με οποιοδήποτε θέμα περιέχεται στην Ψηφιακή Πύλη EUGO.

Διατίθενται 3 διαφορετικοί τρόποι για την Αναζήτηση:

1. Με τον κωδικό της διαδικασίας από το ΕΜΔ, τον οποίο εισάγεται απευθείας




2. Με λέξεις κλειδιά - ελεύθερο κείμενο που αναζητάει στους τίτλους της διαδικασίας




3. Μέσω της κατηγοριοποίησης κατά NACE (Nomenclature of Economic Activities - η Ευρωπαϊκή κατηγοριοποίηση των οικονομικών δραστηριοτήτων)

2. Αναζήτηση με λέξη "κλειδί"

Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση με λέξεις-κλειδιά που γνωρίζετε από τον τίτλο της διαδικασίας.

Πληκτρολογείτε τη λέξη και μετά τον 5ο χαρακτήρα, εμφανίζονται τα πρώτα αποτελέσματα. Στην πρώτη λέξη, πιθανόν να εμφανιστούν πολλά αποτελέσματα ανάλογα πόσο γενική είναι αυτή και πόσο συχνά απαντάται στους τίτλους των διαδικασιών. π.χ. Η λέξη “Άδεια”. Όσο συνεχίζετε να πληκτρολογείτε λέξεις, τα αποτελέσματα εξειδικεύονται και περιορίζεται ο αριθμός τους.

Στις ακόλουθες εικόνες γίνεται μια επίδειξη αυτής της λειτουργίας:



Πληκτρολογώντας μια δεύτερη λέξη τα αποτελέσματα περιορίζονται:



3. Αναζήτηση μέσω του καταλόγου υπηρεσιών

Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση μέσω της επιλογής υπηρεσιών, με την βοήθεια της κατηγοριοποίησης κατά NACE, εφόσον γνωρίζετε σε ποια κατηγορία NACE ανήκει η υπηρεσία που επιθυμείτε να παράσχετε. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε επίσης να δείτε τις επιλογές σας θεματικά.



Με αυτόν τον τρόπο αναζήτησης παρέχεται και η επιλογή φιλτραρίσματος κάνοντας κλικ στο  “Τρόπος παροχής της υπηρεσίας”. Στα αποτελέσματα γίνεται διάκριση μεταξύ υπηρεσιών που παρέχονται με εγκατάσταση στην Ελλάδα, οπότε απαιτείται η έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Εφορία, και αυτών που παρέχονται διασυνοριακά, δηλαδή με έδρα στην χώρα εγκατάστασης του χρήστη.


Συγκεκριμένα, αν αναζητάτε υπηρεσίες που παρέχονται διασυνοριακά, επιλέγετε το “Υπηρεσίες που απαιτούν εγκατάσταση στον ελλαδικό χώρο” (ή αλλιώς επιλέγετε μόνο το “Υπηρεσίες που μπορούν να προσφερθούν διασυνοριακά (χωρίς εγκατάσταση)”.

Τα αποτελέσματα που δίνει το σύστημα  τότε, είναι όπως το παράδειγμα που ακολουθεί:



4. Αναζήτηση με τον κωδικό της διαδικασίας από το Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών

Μπορείτε να αναζητήσετε την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει να παράσχετε στην Ελλάδα με τον κωδικό της διαδικασίας από το Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών (εφόσον τον διαθέτετε). Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να τον εισάγετε στο πεδίο αναζήτησης και θα παρουσιαστεί το αποτέλεσμα της αναζήτησης άμεσα και συγκεκριμένα.