Εγγραφή σε e-banking

Ιστότοπος: Μάθε το gov.gr
Μάθημα: Υπεύθυνη Δήλωση
Βιβλίο: Εγγραφή σε e-banking
Εκτυπώθηκε από: Επισκέπτης (Guest user)
Ημερομηνία: Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024, 12:31 PM

Πίνακας περιεχομένων

1. Γενικά

Τι είναι το e-banking

Το e-banking (ή internet banking, web banking, online banking) είναι ένας τρόπος για τους πελάτες τραπεζών να πραγματοποιούν συναλλαγές και να διαχειρίζονται τους τραπεζικούς λογαριασμούς μέσω διαδικτύου χωρίς τη φυσική τους παρουσία σε κάποιο κατάστημα. Οι περισσότερες τράπεζες προσφέρουν την υπηρεσία e-banking στους πελάτες τους. Η πρόσβαση στην υπηρεσία γίνεται συνήθως μέσω εφαρμογής ιστού ή/και εφαρμογής για κινητές συσκευές. Ο χρήστης μπορεί να κάνει βασικές συναλλαγές όπως μεταφορά χρημάτων, πληρωμές, ερώτηση υπολοίπου κ.α.

Πως μπορώ να έχω e-banking

Αν είστε πελάτες κάποιας από τις κύριες τράπεζες μπορείτε να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία η οποία συνήθως είναι δωρεάν. Αν είστε κάτοχος χρεωστικής η πιστωτικής κάρτας δύναται να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία εξ' αποστάσεως. Διαφορετικά θα πρέπει να επισκεφτείτε ένα κατάστημα της τράπεζας σας ώστε να σας ενημερώσουν για τη διαδικασία και τα απαιτούμενα. Δείτε στην επόμενη ενότητα για να δείτε πως θα ενεργοποιήσετε το e-banking.

Ταυτοποίηση στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη μέσω λογαριασμού e-banking

Η Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr προσφέρει τη δυνατότητα ταυτοποίησης στις διαθέσιμες υπηρεσίες μέσω το λογαριασμού σας e-banking. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να κάνετε σύνδεση και ταυτοποίηση σε μια υπηρεσία με το όνομα χρήστη και κωδικό του λογαριασμού σας e-banking. Όπως δηλαδή χρησιμοποιείτε την ταυτοποίηση μέσω Taxisnet θα έχετε ως εναλλακτική τη ταυτoποίηση μέσω e-banking.

Είναι ασφαλής η διαδικασία ταυτοποίησης μέσω e-banking στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη

Ναι. Κατά την ταυτοποίηση σας μέσω e-banking ή Ενιαία Ψηφιακή Πύλη δεν διαβάζει ούτε αποθηκεύει τα στοιχεία του λογαριασμού σας e-banking (όνομα χρήστη και κωδικό). Αντίθετα η ταυτοποίηση γίνεται μέσω του συστήματος e-banking που χρησιμοποιείτε το οποίο με τη σειρά του, μετά την επιτυχή σας σύνδεση, επιβεβαιώνει στο gov.gr την ταυτότητα σας (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, τηλέφωνο).

2. Εγγραφή σε e-banking

Η εγγραφή στην υπηρεσία e-banking δύναται να γίνει ηλεκτρονικά εφ όσων είστε πελάτες μιας τράπεζας και διαθέτετε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα. Η ταυτοποίηση γίνεται μέσω των στοιχείων της κάρτας και του αριθμού του κινητού σας τηλεφώνου. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία με επίσκεψη σε ένα από τα καταστήματα.

Προαπαιτούμενα:
  • Ο αριθμός και το PIN μιας χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας σας στη τράπεζα.
  • Ο αριθμός κινητού που έχετε δηλώσει στη τράπεζα.
  • Λογαριασμό e-mail (σε κάποιες περιπτώσεις)

Eurobank

Οδηγίες

Ακολουθήστε τα βήματα για τη δημιουργία λογαριασμού e-banking στη σελίδα της τράπεζας

https://ebanking.eurobank.gr/#/digital-on-boarding-init


Alpha Bank

Οδηγίες

Εγκαταστήστε στο κινητό σας τηλέφωνο την εφαρμογή myAlphaMobile. Στη συνέχεια, θα γίνει η ταυτοποίηση των στοιχείων σας μέσω της εφαρμογής.

https://www.alpha.gr/el/idiotes/myalpha/ergaleia/upostiriksi-eggrafi-online/


Εθνική Τράπεζα Ελλάδοςα.

Οδηγίες

Εγκαταστήστε στο κινητό σας τηλέφωνο την εφαρμογή NBG Mobile Banking (ο συνδεσμος βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας εγγραφής). Στη συνέχεια, θα γίνει η ταυτοποίηση των στοιχείων σας μέσω της εφαρμογής.

https://microsites.nbg.gr/mobilebanking/index_CO.html


Πειραιώς

Οδηγίες

Ακολουθήστε τα βήματα για τη δημιουργία λογαριασμού e-banking στη σελίδα της τράπεζας

https://www.winbank.gr/sites/idiwtes/EL/Pages/Structure/OnlineRegistration.aspx