Ρυθμίσεις Διαχειριστή

Ιστότοπος: Μάθε το gov.gr
Μάθημα: Big Blue Button - Εικονική τάξη και τηλεκπαίδευση
Βιβλίο: Ρυθμίσεις Διαχειριστή
Εκτυπώθηκε από: Επισκέπτης (Guest user)
Ημερομηνία: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024, 12:16 PM

1. Χρήστης με δικαιώματα διαχειριστή

Αν ο χρήστης έχει οριστεί να έχει δικαιώματα διαχειριστή τότε έχει διαθέσιμες κάποιες ακόμα επιλογές όπως να διαχειριστούμε τους χρήστες, να δούμε το ιστορικό των δωματίων, διάφορες ρυθμίσεις για την πλατφόρμα και άλλα. Για να αποκτήσουμε πρόσβαση σε αυτές τις ρυθμίσεις πατάμε πάνω στο όνομά μας και επιλέγουμε «Organization».


2. Διαχείριση χρηστών

Από την καρτέλα «Manage Users» μας εμφανίζει τους χρήστες που υπάρχουν στην πλατφόρμα. Πατώντας τις τρεις τελείες δεξιά από τον κάθε χρήστη, έχουμε την επιλογή να επεξεργαστούμε τα στοιχεία του χρήστη και να αλλάξουμε τον ρόλο του, όπως για παράδειγμα να τον μετατρέψουμε από απλό χρήστη σε Admin ή το αντίστροφο.

Επιπλέον, έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε «Ban User», το οποίο κλειδώνει τον χρήστη, καθώς επίσης και να διαγράψουμε τον χρήστη. Η διαγραφή αυτή δεν είναι οριστική, καθώς ο συγκεκριμένος χρήστης εμφανίζεται στην καρτέλα Deleted. Στην καρτέλα Deleted μας εμφανίζονται όλοι οι διαγραμμένοι χρήστες, τους οποίους μπορούμε να διαγράψουμε οριστικά ή να τους επαναφέρουμε.


3. Server Rooms

Στην καρτέλα «Server Rooms» εμφανίζονται τα δωμάτια τα οποία έχουν δημιουργηθεί στην πλατφόρμα καθώς και κάποιες πληροφορίες για κάθε ένα ξεχωριστά. Μας εμφανίζει την τωρινή κατάσταση του κάθε δωματίου, αν τρέχει τώρα ή όχι, το όνομα του δωματίου καθώς και ποιος χρήστης το έχει δημιουργήσει.

Αν πατήσουμε στις επιλογές του δωματίου μπορούμε να το δούμε, μπορούμε να το ξεκινήσουμε, να διαχειριστούμε την πρόσβαση, να το διαγράψουμε κτλ.

Με την επιλογή Ρυθμίσεις δωματίου έχουμε πρόσβαση σε επιπλέον ρυθμίσεις όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.


4. Site Settings

Στην καρτέλα «Site Settings» μπορούμε να παραμετροποιήσουμε κάποια πράγματα που αφορούν στην πλατφόρμα. Στο πεδίο «Appearance» μπορούμε να αλλάξουμε την logo φωτογραφία της πλατφόρμας, ενώ στο «Primary Color» μπορούμε να αλλάξουμε το θέμα της πλατφόρμας.

Από το πεδίο «Settings» από την επιλογή «Registration Method» μπορούμε να επιλέξουμε αν οι χρήστες κατά την εγγραφή θα έχουν ελεύθερη εγγραφή ή αν θα πρέπει ο Admin να εγκρίνει την εγγραφή τους.

Επίσης, μπορούμε από την επιλογή «Number of Rooms per User» να επιλέξουμε πόσα δωμάτια μπορεί να δημιουργήσει ένας χρήστης.


5. Roles

Από το πεδίο «Roles» μπορούμε να δώσουμε τα αντίστοιχα δικαιώματα στους χρήστες και στους Admin. Μπορούμε να φτιάξουμε και νέο ρόλο πατώντας το κουμπί «Create a new role». Επιλέγοντας τον κάθε ρόλο μπορούμε να δώσουμε τα δικαιώματα τα οποία επιθυμούμε για τους χρήστες που ανήκουν στον ρόλο αυτόν. Τα δικαιώματα αυτά είναι να μπορεί να φτιάξει νέα δωμάτια, να μπορούν οι χρήστες να διαχειρίζονται τους άλλους χρήστες, να μπορούν να διαχειρίζονται τα δωμάτια και τις καταγραφές, να μπορούν να αλλάζουν στους χρήστες τον ρόλο τους, να μπορούν να επεξεργάζονται τους ρόλους, να μπορούν να κάνουν κοινή χρήση δωματίου και να ενημερώνονται οι χρήστες μέσω email όταν  τους ανατίθεται ο ρόλος αυτός ή όταν τους αφαιρείται.