3. Ενέργειες για την έγκριση

Ο υπάλληλος δικαιούχος ψηφιακού πιστοποιητικού (ΨΠ)  κάνει τις πρώτες ενέργειες που απαιτούνται και αλλάζει η κατάστασή του.

Ο Διαχειριστής ΨΠ ενημερώνεται ότι ο δικαιούχος υπάλληλος έχει πραγματοποιήσει τις ενέργειες που απαιτούνται μέχρι αυτό το σημείο.

1ος τρόπος ενημέρωσης του Διαχειριστή

Βλέπετε τον φορέα σας και εισάγετε το Επίθετο του δικαιούχου κι επιλέγετε Αναζήτηση.

 

Εμφανίζεται το Ονοματεπώνυμο και το email του δικαιούχου στο οποίο παρουσιάζεται ότι Αναμένεται η έγκριση της αίτησης έκδοσης του πιστοποιητικού.  Επιλέγετε Λεπτομέρειες.

 

2ος τρόπος ενημέρωσης του Διαχειριστή

Εφόσον ο δικαιούχος ΨΠ έχει κάνει τις ενέργειές του, λαμβάνετε, στο υπηρεσιακό σας email, ενημερωτικό email ότι εκκρεμεί έγκριση έκδοσης πιστοποιητικού. Επιλέγετε στον σύνδεσμο εδώ.

 

Με τον 1ο ή τον 2ο τρόπο οδηγείστε στην καρτέλα του συγκεκριμένου δικαιούχου.

  
Η καρτέλα του δικαιούχου υπαλλήλου ενημερώνεται και πλέον ο Διαχειριστής βλέπει ότι Αναμένεται η έγκριση της αίτησης έκδοσης του πιστοποιητικού από τον ίδιο τον Διαχειριστή για να προχωρήσει η διαδικασία.
   
(χαμηλότερα στην οθόνη και στο Ιστορικό της αίτησης) ο Διαχειριστής μπορεί να δει αναλυτικά τις ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει ο δικαιούχος υπάλληλος για την ταυτοποίησή του στις βάσεις δεδομένων:
  • taxisnet,
  • σύστημα Απογραφής και
  • σύστημα Αστυνομίας.
Εφόσον είναι όλα επιτυχή, ο Διαχειριστής ενημερώνεται ότι Αναμένεται η έγκριση της αίτησης έκδοσης του πιστοποιητικού.
   
 
   Ο Διαχειριστής επιβεβαιώνει με φυσική παρουσία το Φυσικό πρόσωπο.

   

Εφόσον πραγματοποιηθεί η ταυτοποίηση του δικαιούχου υπαλλήλου, επιλέγετε την Έγκριση Έκδοσης.

   

Εμφανίζεται μήνυμα στο οποίο επιβεβαιώνετε ότι έχετε ταυτοποιήσει με φυσικό παρουσία το Φυσικό πρόσωπο (τον υπάλληλο δικαιούχο του ψηφιακού πιστοποιητικού). Επιλέγετε Έγκριση.