6. Επιλογές παρουσίασης

Στο δωμάτιο μπορούμε να συμμετέχουμε είτε με βίντεο κλήση είτε μόνο με ήχο χωρίς μικρόφωνο, ακόμα και χωρίς να χρησιμοποιήσουμε τίποτα από τα παραπάνω, απλά να παρακολουθούμε την παρουσίαση ή τον πίνακα. Σε κάθε περίπτωση για να χρησιμοποιήσουμε το μικρόφωνο ή/και την κάμερά μας θα πρέπει να δώσουμε τον άδεια στον περιηγητή όταν εμφανιστεί η ειδοποίηση.

Έλεγχος ήχου και βίντεο

Ο έλεγχος γίνεται με την μπάρα εργαλείων που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:


  • Με το πρώτο εικονίδιο μπορούμε να ενεργοποιήσουμε/απενεργοποιήσουμε το μικρόφωνο μας ανάλογα αν θέλουμε να μας ακούνε ή όχι.
  • Στο δεύτερο εικονίδιο, υπάρχουν διάφορες επιλογές που αφορούν στον ήχο και στις συσκευές ήχου που χρησιμοποιούμε.
  • Από το τρίτο εικονίδιο μπορούμε να ενεργοποιήσουμε/απενεργοποιήσουμε την κάμερα.

Κοινή χρήση οθόνης

Η τέταρτη επιλογή, εμφανίζεται μόνο στην περίπτωση που έχουμε δυνατότητα παρουσίασης και μας επιτρέπει να κάνουμε στο δωμάτιο και στους συμμετέχοντες κοινή χρήση της οθόνης του υπολογιστή μας ή κάποιο συγκεκριμένο παράθυρο. Πατώντας αυτή την επιλογή εμφανίζεται αναδυόμενο παράθυρο στο οποίο επιλέγουμε ποιο παράθυρο θέλουμε να κοινοποιήσουμε ή όλη την οθόνη μας. Αφού επιλέξουμε πατάμε «Αποδοχή».

Όταν στο δωμάτιο υπάρχει ενεργή παρουσίαση μπορούμε να κάνουμε ελαχιστοποίηση από την επιλογή κάτω δεξιά.

Επιπλέον, μπορούμε να σηκώσουμε το χέρι μας ώστε να δείξουμε στους άλλους συνομιλητές ότι θέλουμε να πάρουμε τον λόγο, ενώ όταν ολοκληρώσουμε αυτό που θέλουμε πρέπει να ξαναπατήσουμε το κουμπί ώστε να κατεβάσουμε το χέρι ή ο συντονιστής της συζήτησης να το κάνει για εμάς.