3. Απενεργοποίηση εγγραφής και δημιουργία χρηστών

Καθώς θα πρέπει να επιτρέπεται η πρόσβαση σε όλους για το γραφικό περιβάλλον του Greenlight, προτείνουμε την απενεργοποίηση της λειτουργίας εγγραφής για τους χρήστες, ώστε να αποφύγουμε τη δημιουργία ανεπιθύμητων χρηστών και την πρόσβαση στην υπηρεσία από αυτούς. Για την απενεργοποίηση της λειτουργίας, θα πρέπει να ορίσουμε την τιμή του “ALLOW_GREENLIGHT_ACCOUNTS” στο .env αρχείο σε false, ενώ στη συνέχεια απαιτείται επανεκκίνηση του Greenlight με τον τρόπο που αναφέραμε πιο πάνω.

Αφού απενεργοποιήσουμε τη δυνατότητα για εγγραφή των χρηστών, η δημιουργία νέων χρηστών της υπηρεσίας μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο από τον διαχειριστή, μέσω της γραμμής εντολών με την χρήση της παρακάτω εντολής:

sudo docker exec greenlight-v2 bundle exec rake user:create["Full Name","useremail@example.gr","password","user"]

Αντίστοιχα, για την δημιουργία νέου λογαριασμού διαχειριστή της υπηρεσίας εκτελούμε την εντολή:

sudo docker exec greenlight-v2 bundle exec rake user:create["Full Name","useremail@example.gr","password","admin"]

Αφού δημιουργηθεί ο χρήστης, όπως θα δούμε και παρακάτω, μπορεί να γίνει επεξεργασία του λογαριασμού και μέσα από το γραφικό περιβάλλον του Greenlight.

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να τονίσουμε πως στην περίπτωση κατά την οποία έχουμε υλοποιήσει διασύνδεση του BigBlueButton με κάποια άλλη πλατφόρμα, όπως για παράδειγμα το eclass ή το Nextcloud, δεν είναι απαραίτητη η δημιουργία χρήστη το BigBlueButton. Η αυθεντικοποίηση των χρηστών πραγματοποιείται από τη διασυνδεδεμένη πλατφόρμα.