4. Επαλήθευση συσκευής

Κάθε φορά που συνδέεστε στο Element έχετε την επιλογή να κάνετε επαλήθευση της σύνδεσης (device verification). Αυτό εξυπηρετεί δύο βασικούς σκοπούς:

  • Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο ιστορικό συνομιλιών σε δωμάτια που είναι ενεργοποιημένη η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.
  • Θα μπορούν οι υπόλοιποι χρήστες να εμπιστευτούν την ταυτότητά σας.

Στο αναδυόμενο παράθυρο επιλέξτε Επαλήθευση με «Κλειδί Ασφαλείας» ή «Φράση Ασφαλείας». Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε επαλήθευση με άλλη συσκευή που θα πρέπει να έχετε ήδη επαληθεύσει.

Στο επόμενο παράθυρο εισάγετε τη φράση ασφαλείας. Αν δε θυμάστε τη φράση ασφαλείας μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε το κλειδί ασφαλείας πατώντας τον πράσινο σύνδεσμο.

Αν συμπληρώσατε σωστά τη φράση ασφαλείας θα εμφανιστεί η πράσινη ασπίδα.

Κάθε πότε κάνω επαλήθευση συσκευής;

Το Element ζητά την επαλήθευση σε κάθε νέα συσκευή ή πρόγραμμα περιηγητή όπου χρησιμοποιείται το Element. Αν δεν κάνετε αποσύνδεση από το Element ή διαγραφή της προσωρινής μνήμης του περιηγητή τότε λογικά δε θα απαιτείται επαλήθευση της σύνδεσης.

Επαλήθευση με άλλη συσκευή

Αν έχετε μια ήδη επαληθευμένη συσκευή στο Element μπορείτε να κάνετε επαλήθευση μιας σύνδεσης σε άλλη συσκευή χωρίς να χρειαστεί να εισάγετε τη φράση ή το κλειδί ασφαλείας. Προτείνουμε να εγκαταστήσετε και να επαληθεύσετε το Element στο κινητό σας ώστε να μπορείτε να κάνετε επαλήθευση οποιασδήποτε νέας συσκευής, συνδέεστε εύκολα και γρήγορα με σάρωση QR code. Απλά επιλέξτε επαλήθευση με άλλη συσκευή και ακολουθήστε τις οδηγίες και στις δυο συσκευές.