7. Συγχρονισμός με Android

Μπορείτε να συγχρονίσετε τα ημερολόγια σας στο Nextcloud με το κινητό σας τηλέφωνο Android. Θα χρειαστεί να έχετε μια εφαρμογή διαχείρισης ημερολογίων και την ειδική εφαρμογή για τον συγχρονισμό.

1. Εγκατάσταση Google Calendar

Αν δεν είναι ήδη εγκαταστημένο στο κινητό σας μπορείτε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Ημερολόγιο Google (Google Calendar) από το κατάστημα Google Play.

2. Εγκατάσταση F-Droid

Για να συγχρονιστεί το ημερολόγιο σας στο Nextcloud θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε την εφαρμογή πελάτη DAVx⁵ η οποία είναι διαθέσιμη από το Google Play με αντίτιμο 5 €. Εναλλακτικά μπορείτε να την εγκαταστήσετε δωρεάν μέσω του καταστήματος εφαρμογών ανοιχτού λογισμικού F-Droid (προτείνεται).

Αρχικά κάντε λήψη της εφαρμογής F-Droid και ανοίξτε το αρχείο APK.


Επειδή για λόγους ασφαλείας δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση εφαρμογών με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να δώσετε το δικαίωμα αλλάζοντας τις ρυθμίσεις.

Στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου ενεργοποιήστε την εγκατάσταση άγνωστων εφαρμογών.

3. Εγκατάσταση εφαρμογής DAVx⁵

Ανοίξτε το F-Droid και αναζητήστε την εφαρμογή DAVx⁵ και πατήστε Εγκατάσταση.

Την πρώτα φορά που θα ανοίξετε την εφαρμογή DAVx⁵ θα σας ζητηθεί να δώσετε τα απαραίτητα δικαιώματα.

Προτείνεται επίσης να ενεργοποιήσετε και τον συγχρονισμό ανά τακτά διαστήματα.

4. Προσθήκη του λογαριασμού Nextcloud

Για μια μόνο φορά θα πρέπει να προσθέσετε τον λογαριασμό σας στο Nextcloud στην εφαρμογή DAVx⁵. Πατήστε το εικονίδιο προσθήκη κάτω δεξιά.

Επιλέξτε Είσοδος με URL και το όνομα χρήστη και συμπληρώστε το Βασικό URL (nextcloud.digigov.grnet.gr) το όνομα χρήστη και κωδικό σας στο Nextcloud. Όταν ολοκληρώσετε πατήστε Είσοδος.

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα θα αναγνωριστούν/ εμφανιστούν τα στοιχεία του λογαριασμού. Στο πεδίο Μέθοδος ομάδας επαφών επιλέξτε "Οι ομάδες είναι κατηγορίες ανά επαφή". Πατήστε Δημιουργία λογαριασμού.

5. Συγχρονισμός ημερολογίων με το Nextcloud

Αφού προσθέσετε με επιτυχία τον λογαριασμό σας πρέπει να κάνετε τον πρώτο συγχρονισμό. Η καρτέλα CARDAV αναφέρεται στις επαφές ενώ η CALDAV στα ημερολόγια. Μεταβείτε στην καρτέλα CALDAV και σύρετε προς τα κάτω για να γίνει η αναζήτηση των ημερολογίων σας στο Nextcloud. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα θα εμφανιστεί η λίστα με τα ημερολόγιά σας όπου θα μπορείτε να επιλέξτε αυτά που θέλετε να συγχρονιστούν. Πατήστε το εικονίδιο συγχρονισμού κάτω δεξιά και περιμένετε να τελειώσει η διαδικασία.


Αν ολοκληρώσατε τον συγχρονισμό με επιτυχία θα εμφανιστούν τα ημερολόγια του λογαριασμού σας στο Nextcloud στην εφαρμογή Ημερολόγιο Google της συσκευής σας.