4. Σύνδεση

4.1. Επιλογή φορέα ταυτοποίησης

Μπορείτε να ταυτοποιηθείτε είτε μέσω της ΓΓΠΣΔΔ (TaxisNet), είτε μέσω του λογαριασμού σας web banking σε κάποια από τις συνεργαζόμενες τράπεζες (Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank, Attica Bank, Παγκρήτια Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Όλυμπος, Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων ή Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων).

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η έκδοση και η υπογραφή της υπεύθυνης δήλωσης, απαιτείται η αποστολή κωδικού μιας χρήσης (OTP) στο κινητό σας. Σκοπός της ταυτοποίησης είναι αφενός η ταυτοποίηση των στοιχείων σας και αφετέρου η επιβεβαίωση ότι το κινητό στο οποίο θα αποσταλεί ο κωδικός ανήκει όντως σε εσάς.

Η επιβεβαίωση του κινητού σας τηλεφώνου παρέχεται αυτομάτως:

  • Αν επιλέξετε να ταυτοποιηθείτε μέσω ΓΓΠΣΔΔ και έχετε ήδη καταχωρήσει τον αριθμό τηλεφώνου σας στο Εθνικό Μητρώο επικοινωνιών (ΕμΕπ). Μπορείτε να βρείτε την διαδικασία εδώ.
  • Αν επιλέξετε να ταυτοποιηθείτε μέσω των κωδικών web banking, εφόσον πρόκειται για τον αριθμό τηλεφώνου που έχετε δηλώσει στην τράπεζά σας.

Αν επιλέξετε να ταυτοποιηθείτε μέσω του ΓΓΠΣΔΔ  και δεν έχετε καταχωρήσει τον αριθμό τηλεφώνου σας στο Εθνικό Μητρώο επικοινωνιών (ΕμΕπ), θα χρειαστεί μία και μόνο φορά να επιβεβαιώσετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου στο gov.gr. Η επιβεβαίωση μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:
  1. Με την εισαγωγή των κωδικών web banking, με την προϋπόθεση ότι πρόκειται για τον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχετε δηλώσει στην τράπεζά τους, ή
  2. Με δήλωση του αριθμού του κινητού τηλεφώνου στα ΚΕΠ με αυτοπρόσωπη εμφάνισή σας, μόλις το επιτρέψουν τα περιοριστικά μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας.


Επιλέξτε τον φορέα μέσω του οποίου θέλετε να ταυτοποιηθείτε και πατήστε το αντίστοιχο κουμπί κάτω από το λογότυπό του.

  • Αν επιλέξατε ταυτοποίηση μέσω TaxisNet συνεχίστε εδώ
  • Αν επιλέξατε ταυτοποίηση μέσω τράπεζας (π.χ. ΕΘΝΙΚΗ) συνεχίστε εδώ