1. Επιλογή συνδυασμών και υποψηφίων

Στην οθόνη που εμφανίζεται, υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο επιμέρους βήματα:

α. Συμπλήρωση ψηφοδελτίου (Επιλογή συνδυασμού και υποψηφίων)

β. Κρυπτογράφηση και Υποβολή ψηφοδελτίου


1. Αφού διαβάσει τις οδηγίες, ο χρήστης πατάει το κουμπί «Εκκίνηση»



2. Οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι του κάθε συνδυασμού παρουσιάζονται στον ψηφοφόρο. Ο χρήστης καλείται αρχικά να επιλέξει το συνδυασμό που επιθυμεί. Δίπλα από κάθε συνδυασμό εμφανίζεται ο μέγιστος αριθμός επιλογών («σταυρών» προτίμησης) που δικαιούται να θέσει ο ψηφοφόρος. 


Σημειώνεται ότι η επιλογή τουλάχιστον ενός υποψηφίου δεν είναι υποχρεωτική, συνεπώς ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μόνο τον συνδυασμό χωρίς υποψηφίους. Επιπλέον, σε περίπτωση που έχει ενεργοποιηθεί η σχετική δυνατότητα, ο ψηφοφόρος μπορεί να καταθέσει λευκή ψήφο.


3. Για να επιλέξει κάποιο συνδυασμό, ο χρήστης πατάει με το ποντίκι πάνω στο όνομα του συνδυασμού. Ο επιλεγμένος συνδυασμός σημαίνεται με πράσινο.


Για να ακυρώσει την επιλογή, ο χρήστης πατάει με το ποντίκι πάνω στο αντίστοιχο ονοματεπώνυμο.


4. Ακολούθως, ο ψηφοφόρος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει κανέναν, έναν ή περισσότερους υποψηφίους του συνδυασμού προτίμησής του. 

Για να επιλέξει κάποιον υποψήφιο, ο χρήστης πατάει με το ποντίκι πάνω στο ονοματεπώνυμό του. Οι επιλεγμένοι υποψήφιοι σημαίνονται με πράσινο χρώμα φόντου. 


5. Αφού ολοκληρώσει τη διαδικασία της επιλογής, ο ψηφοφόρος προχωράει στο 2ο βήμα, πατώντας το κουμπί «Συνέχεια» στο κάτω μέρος της σελίδας.