5. Βήμα 3: Παράβολο

Έκδοση παραβόλου
  • Το σύστημα ελέγχει (μέσω του ΑΦΜ) αν έχετε εκδώσει το κατάλληλο παράβολο.
  • Εάν δεν έχετε εκδώσει, το σύστημα προβάλλει τη φόρμα έκδοσης του παράβολου, με προσυμπληρωμένα τα περισσότερα προσωπικά σας στοιχεία.
  • Συμπληρώστε το λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και το τηλέφωνο σας.
  • Προαιρετικά μπορείτε να συμπληρώστε και το IBAN του τραπεζικού σας λογαριασμού, σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει επιστροφή του ποσού του παραβόλου.
  • Επιλέξτε το κουμπί «Έκδοση» για να εκδώσετε το παράβολο

 




Το σύστημα προβάλει πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους πληρωμής του παραβόλου.

Επιλέξτε το κουμπί «Έλεγχος πληρωμής» για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος από το σύστημα. Το σύστημα θα ελέγξει αν το παράβολο έχει εξοφληθεί και θα παρουσιαστεί κατάλληλο ενημερωτικό μήνυμα.
 

 


Εάν δεν έχει εξοφληθεί προβάλλεται αντίστοιχο μήνυμα και μπορείτε να πραγματοποιήσετε επανέλεγχο, όταν εξοφλήσετε το παράβολο.

  


Εάν εντοπιστεί από το σύστημα πως υπάρχουν παράβολα που έχετε εκδώσει και εξοφλήσει σε εξωτερική υπηρεσία, τα οποία δεν έχουν δεσμευθεί και ικανοποιούν την αίτησή σας, παρέχεται η δυνατότητα αντικατάστασης των παραβόλων που εκδώσατε μέσω του συστήματος με τα νέα που εντοπίστηκαν.
Για να αντικαταστήσετε τα παράβολα επιλέξτε τον υπερσύνδεσμο «ελέγξετε τα νέα παράβολα και να αντικαταστήσετε τα υπάρχοντα» και στη συνέχεια το κουμπί «Αντικατάσταση» στο παράθυρο που θα εμφανιστεί

  


  
Εάν έχει εξοφληθεί προβάλλεται αντίστοιχο μήνυμα και μπορείτε να συνεχίστε στο επόμενο βήμα της διαδικασίας επιλέγοντας το κουμπί «Επόμενο».

Εάν δεν επιθυμείτε να συνεχίσετε, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα στοιχεία που έχετε εισάγει και να συνεχίσετε από αυτό το σημείο την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε στο σύστημα, επιλέγοντας το κουμπί «Αποθήκευση και έξοδος».
Εάν θέλετε να ακυρώσετε τη διαδικασία οποιαδήποτε στιγμή, επιλέξτε το κουμπί «Ακύρωση διαδικασίας». Κανένα στοιχείο που έχετε εισάγει δεν θα αποθηκευτεί.