Η Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού για την COVID-19 ξεκίνησε. Το εμβόλιο είναι στα χέρια μας. Εγκεκριμένο για την ασφάλεια, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά του από τους αρμόδιους διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον EMA (European Medicines Agency) και τον FDA (US Food and Drug Administration).

Ο εμβολιασμός, δωρεάν για όλους, είναι σε εξέλιξη για τους ανθρώπους στην πρώτη γραμμή της υγείας, εκπαιδευτικούς γενικής εκπαίδευσης και για τις ηλικίες 5 ετών και άνω.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μπορεί να αλλάξει την προτεραιότητα ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που είναι διαθέσιμες.

Το εμβόλιο είναι προαιρετικό, αλλά απαραίτητο για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας. Και δεν ξεχνάμε. Συνεχίζουμε να φοράμε μάσκα και να κρατάμε αποστάσεις για όσο χρειαστεί.


Πώς θα εμβολιαστείτε

Συνοπτικά τα βήματα για τη διαδικασία εμβολιασμού είναι:

1. Έλεγχος προτεραιότητας εμβολιασμού.

Ελέγξτε πρώτα αν ανήκετε στην πληθυσμιακή ομάδα που μπορεί να εμβολιαστεί την τρέχουσα περίοδο.

2. Προγραμματισμός ραντεβού για τον εμβολιασμό.

Ο προγραμματισμός ραντεβού μπορεί να γίνει με SMS, μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr. ή και με επίσκεψη στο φαρμακείο. 

3. Διενέργεια εμβολιασμού.

Θα πρέπει να επισκεφτείτε το σημείο που εμβολιασμού σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Σας υπενθυμίζουμε ότι,  ολοκληρώνεται η διαδικασία έως και με τρεις (3) δόσεις ανάλογα με το εμβόλιο και την πληθυσμιακή ομάδα.

Δείτε στη συνέχεια του μαθήματος για περισσότερες λεπτομέρειες.

 διαδικασία εμβολιασμού