Τι είναι ο «πίνακας ελέγχου» που αναφέρεται στο μήνυμα που λαμβάνουν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής;

Είναι οι λειτουργίες του συστήματος «Ζευς» που αφορούν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής

Κατά τη διαδικασία δημιουργίας κωδικού ψηφοφορίας εμφανίζεται το μήνυμα «Εάν έχετε ήδη Κωδικό Ψηφοφορίας μπορείτε να τον επαναχρησιμοποιήσετε». Δηλαδή;

Ενδεχομένως να έχετε ήδη δημιουργήσει και αποθηκεύσει Κωδικό Ψηφοφορίας, τον οποίο μπορείτε να ξαναχρησιμοποιήσετε.

Τι σημαίνει «Ενεργοποίηση Κωδικού»;

Μέχρι να γίνει η ενεργοποίηση του Κωδικού Ψηφοφορίας, κανείς εκτός από εσάς δε γνωρίζει την ύπαρξή του. Ο Κωδικός έχει δημιουργηθεί στον τοπικό υπολογιστή σας, και καμία σχετική πληροφορία δεν έχει αποθηκευτεί στο σύστημα «Ζευς». Με την ενεργοποίηση του Κωδικού, το σύστημα «Ζευς» συμπεριλαμβάνει και τον δικό σας κωδικό στη διαδικασία κρυπτογράφησης και αποκρυπτογράφησης των ψηφοδελτίων. Τεχνικά, αυτό πραγματοποιείται με την αποστολή από τον τοπικό σας υπολογιστή στο σύστημα «Ζευς» του δημόσιου και μόνο μέρους του Κωδικού σας.

Μετά την ενεργοποίηση του Κωδικού Ψηφοφορίας, το σύστημα με αποσυνδέει. Γιατί;

Για να ξεκινήσει η ψηφοφορία θα πρέπει το σύστημα «Ζευς» να γνωρίζει ότι τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής έχουν πράγματι τους Κωδικούς τους. Για το λόγο αυτό όταν γίνει η ενεργοποίηση του Κωδικού (βήμα 1), το σύστημα αποσυνδέει τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, ώστε να πρέπει να επισκεφθούν εκ νέου τον πίνακα ελέγχου τους και να επιβεβαιώσουν την κατοχή του Κωδικού (βήμα 2).