4. Συλλογές & Λύσεις

Συλλογές

Το Joinup περιστρέφεται γύρω από τις Συλλογές (Collections). Οι συλλογές είναι ο κύριος χώρος συνεργασίας όπου τα στοιχεία περιεχομένου οργανώνονται γύρω από ένα κοινό θέμα ή τομέα και όπου οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται το περιεχόμενό τους και να συμμετέχουν ενεργά σε συζητήσεις. Μέσω των συλλογών της πλατφόρμας Joinup, δημιουργούνται κοινότητες και προωθείται μια ενεργή παρουσία των μελών.

Στο παράδειγμα της εικόνας φαίνεται η αρχική σελίδα της συλλογής που έχει δημιουργηθεί για θέματα σχετικά με την ίδια την πλατφόρμα Joinup. Όλα τα μέλη του Joinup εγγράφονται αυτόματα σε αυτή τη συλλογή.

Συλλογή της πλατφόρμας Joinup.

Εκτός από την αρχική σελίδα κάθε συλλογή περιλαμβάνει διάφορους τύπους περιεχομένου όπως Νέα, Συζητήσεις, Έγγραφα, Εκδηλώσεις και Λύσεις (Solutions). Στο παρακάτω διάγραμμα φαίνεται η δομή του περιεχομένου μιας Συλλογής του Joinup.


Λύσεις

Οι Λύσεις (Solutions) είναι ειδικοί τύποι περιεχομένου που δημιουργούνται μέσα σε μια συλλογή. Σε αντίθεση με όλα τα άλλα μονοδιάστατα στοιχεία περιεχομένου του Joinup (π.χ. έγγραφα, γεγονότα, ειδήσεις κ.λπ.), μια Λύση παρέχει τη δική της εσωτερική δομή που επιτρέπει τη δημιουργία και συμπερίληψη σε αυτήν άλλων κανονικών στοιχείων περιεχομένου Joinup, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων επιπλέον στοιχείων περιεχομένου, όπως κυκλοφορίες και διανομές.

Η σελίδα της λύσης DCAT-AP της συλλογής SEMIC Support Centre που περιέχει 13 εκδόσεις.

Μια Λύση (και το περιεχόμενό της) πρέπει πάντοτε να σχετίζεται με μια Συλλογή και να βρίσκεται κάτω από αυτήν.

Κυκλοφορίες και Διανομές

Μια Λύση επιτρέπει τη δημιουργία δύο πρόσθετων στοιχείων περιεχομένου Joinup μέσα σε αυτήν: 1) μια Κυκλοφορία (Release) και 2) μια Διανομή (Disturbuition). Αυτά τα στοιχεία δημιουργούνται μεν ανεξάρτητα  ωστόσο συνδέονται μεταξύ τους για να καλύψουν τις ανάγκες έκδοσης και φιλοξενίας ανοιχτών προτύπων, πλαισίων, υπηρεσιών ή λογισμικού. Μια καλή πρακτική που πρέπει να ακολουθήσετε είναι να δημιουργείτε διανομές κάτω από κυκλοφορίες.