4. Η ανάγκη της ψηφιοποίησης

Οι κυβερνητικοί οργανισμοί πρέπει να ανέβουν επίπεδο και να βελτιώσουν την παραγωγικότητα, επιτρέποντας την εξ αποστάσεως εργασία, τη συνεργασία σε πραγματικό χρόνο και τη γρήγορη αλλά ασφαλή ανταλλαγή εγγράφων με άλλους οργανισμούς. Το λογισμικά αυτής της εργαλειοθήκης παρέχουν μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα που διευκολύνει διάφορες πτυχές της διαδικασίας ψηφιακού μετασχηματισμού.


Το Nextcloud υποστηρίζει την απομακρυσμένη εργασία και την κινητικότητα, επιτρέποντας στους κυβερνητικούς υπαλλήλους να έχουν πρόσβαση στα αρχεία, τα έγγραφα και τις εφαρμογές τους από οποιαδήποτε τοποθεσία και συσκευή. Αυτή η ευελιξία ενισχύει την παραγωγικότητα, την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και τη συνέχεια των κυβερνητικών λειτουργιών, ιδίως κατά τη διάρκεια απροσδόκητων γεγονότων, όπως φυσικές καταστροφές ή καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Το Nextcloud, Element και Jitsi προσφέρουν εργαλεία επικοινωνίας και συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων λειτουργιών διάσκεψης ήχου/βίντεο, άμεσων μηνυμάτων και ομαδικής συνομιλίας. Αυτές οι λειτουργίες επιτρέπουν στους κυβερνητικούς υπαλλήλους να επικοινωνούν και να συνεργάζονται αποτελεσματικά, είτε εργάζονται εξ αποστάσεως είτε εντός κυβερνητικών γραφείων. Η απρόσκοπτη επικοινωνία και συνεργασία συμβάλλουν στην ενίσχυση της ομαδικής εργασίας, την ταχύτερη λήψη αποφάσεων και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των κυβερνητικών λειτουργιών.