4. Εμφάνιση ειδοποιήσεων στον υπολογιστή

Οι ειδοποιήσεις push μπορούν να εμφανίζονται στον περιηγητή χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε το κέντρο ειδοποιήσεων. Επιπλέον, ο περιηγητής έχει τη δυνατότητα να τις μεταφέρει στο σύστημα ειδοποιήσεων του υπολογιστή σας (Windows, Ubuntu) και έτσι να λαμβάνεται ειδοποιήσεις ακόμα και όταν δεν έχετε ενεργή την καρτέλα του Nextcloud. Σημειώστε ότι θα πρέπει να έχετε ανοιχτή στο παρασκήνιο μια καρτέλα με το Nextcloud για να ληφθεί μια ειδοποίηση στον υπολογιστή σας.

Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων στον περιηγητή

Την πρώτη φορά που θα ανοίξετε το κέντρο ειδοποιήσεων θα σας ζητηθεί από τον περιηγητή σας να επιτραπεί η αποστολή ειδοποιήσεων, επομένως θα πρέπει να πατήσετε «Αποδοχή».

Διαχείριση ειδοποιήσεων στον περιηγητή

Αν δεν λαμβάνετε ειδοποιήσεις στο σύστημα σας είναι πιθανό να έχετε κάνει φραγή. Μπορείτε ωστόσο να τις επιτρέψετε ανά πάσα στιγμή μέσω των ρυθμίσεων του περιηγητή σας

Firefox

Με τον Firefox μεταβείτε στη σελίδα Ρυθμίσεις > Απόρρητο και ασφάλεια > Δικαιώματα. Βεβαιωθείτε ότι το URL του Nextcloud είναι στη λίστα με την επιλογή «Αποδοχή»


Δείτε περισσότερα εδώ https://support.mozilla.org/el/kb/eidopoihseis-web-push-sto-firefox?as=u&utm_source=inproduct

Chrome

Με τον Chrome μεταβείτε στη σελίδα Ρυθμίσεις >  Απόρρητο και ασφάλεια > Ειδοποιήσεις. Βεβαιωθείτε ότι το URL του Nextcloud είναι στη λίστα με τους επιτρεπόμενους ιστότοπους. Διαφορετικά κάντε προσθήκη του URL πατώντας τον σχετικό σύνδεσμο.


Δείτε περισσότερα εδώ https://support.google.com/chrome/answer/3220216?hl=el&co=GENIE.Platform%3DDesktop&oco=0