5. Συνεργατικό έγγραφο

Με τη σουίτα εφαρμογών γραφείου του Nextcloud έχετε τη δυνατότητα να επεξεργάζεστε ασύγχρονα αλλά και σε πραγματικό χρόνο ένα έγγραφο μαζί με τους συνεργάτες σας. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε σχόλια και παρατηρήσεις σε συγκεκριμένα σημεία του εγγράφου και να έχετε έτσι συνεχή ανατροφοδότηση από τους συνεργάτες σας και να επιλύετε τυχόν ζητήματα που προκύπτουν.

Συνεργαστείτε σε πραγματικό χρόνο

Βασική προϋπόθεση είναι να έχετε κάνει κοινή χρήση του εγγράφου σε άτομα ή ομάδες δίνοντας τα απαραίτητα δικαιώματα επεξεργασίας και σχολιασμού. Κάθε φορά που ανοίγετε ένα συνεργατικό έγγραφο μπορείτε να δείτε αν κάποιος συνεργάτης έχει ανοίξει και αυτός το ίδιο έγγραφο την τρέχουσα χρονική στιγμή.


Στο σημείο του εγγράφου όπου έχει τοποθετήσει ο συνεργάτης σας τον δρομέα του ποντικιού θα εμφανιστεί μια ταμπέλα με το όνομά του.


Σχολιάστε σημεία του εγγράφου

Τα μέλη της ομάδας μπορούν να σχολιάσουν οποιοδήποτε σημείο του εγγράφου για να προτείνουν αλλαγές και διορθώσεις ή να κάνουν παρατηρήσεις. Για να προσθέσετε ένα σχόλιο:

  1. Επιλέξτε το κομμάτι κειμένου (λέξη, φράση, πρόταση ή ολόκληρη παράγραφο) ή και άλλο αντικείμενο όπως μια εικόνα
  2. Πατήστε στο εικονίδιο Προσθήκη σχολίου που βρίσκεται στην εργαλειοθήκη
  3. Πληκτρολογήστε το σχόλιο και πατήστε Αποθήκευση


Το μέρος του εγγράφου όπου αντιστοιχεί το σχόλιο θα επισημανθεί με χρώμα ενώ το σχόλιο θα εμφανιστεί στα δεξιά της σελίδας.


Απαντήστε σε σχόλιο

Με το πρώτο σχόλιο δημιουργείται ένα νήμα συζήτησης (thread) πάνω στο οποίο τα υπόλοιπα μέλη μπορούν να συμμετέχουν με σκοπό την επίλυση ενός ζητήματος. Οι συνεργάτες αλλά και εσείς μπορείτε να απαντήσετε σε ένα σχόλιο

  1. Πατήστε το εικονίδιο Περισσότερα
  2. Επιλέξτε Απάντηση και
  3. Πληκτρολογήστε το σχόλιο σας

 

Η απάντησή σας θα εμφανιστεί κάτω από το αρχικό σχόλιο.


Επίλυση σχολίου

Όταν γίνουν οι αλλαγές και διορθώσεις που ζητούνται τότε μπορείτε να επισημάνετε ολόκληρο το νήμα συζήτησης ή ένα μεμονωμένο σχόλιο ως επιλυμένο επιλέγοντας Επίλυση νήματος ή Επίλυση αντίστοιχα.