6. Ειδοποιήσεις

Οι ειδοποιήσεις (notifications) ειδοποιούν τους εκπαιδευτές, τους μαθητές και τους άλλους χρήστες για γεγονότα στο Moodle, όπως νέες αναρτήσεις στα φόρουμ, προθεσμίες εργασιών που λήγουν κ.α. Οι νέες ειδοποιήσεις επισημαίνονται με έναν αριθμό στο μενού ειδοποιήσεων στο επάνω μέρος της οθόνης στο εικονίδιο εικονίδιο ειδοποιήσεων:


Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο ειδοποιήσεων, εμφανίζονται όλες οι νέες ειδοποιήσεις, καθώς και η επιλογή να τις επισημάνετε όλες ως αναγνωσμένες (1), να μεταβείτε στη σελίδα προτιμήσεων ειδοποιήσεων (2) για να αλλάξετε τον τρόπο λήψης των ειδοποιήσεων και να προβάλετε όλες τις ειδοποιήσεις (3).


Στη σελίδα Προτιμήσεις ειδοποιήσεων ρυθμίσετε για ποια γεγονότα επιθυμείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις καθώς και τον τρόπο ειδοποίησης. Με την επιλογή Απενεργοποίηση ειδοποιήσεων κάνετε καθολική παύση όλων των ειδοποιήσεων. Στη λίστα παρακάτω εμφανίζονται τα γεγονότα που παράγουν ειδοποιήσεις και δεξιά επιλέγετε τον τρόπο ειδοποίησης: αναδυόμενης (push notification) ή/και αποστολή μηνύματος ηλ. ταχυδρομείου.

Υπόδειξη: Οι διαχειριστές μπορούν να επιβάλλουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις ειδοποιήσεων και να απαγορεύουν στον χρήστη την τροποποίηση τους.