2. Μαθήματα στο Moodle

Η βασική λειτουργία ενός ιστότοπου Moodle είναι η διάθεση ενός συνόλου διαδικτυακών μαθημάτων. Συχνά στην αρχική σελίδα δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να εξερευνήσει τα διαθέσιμα μαθήματα. Για παράδειγμα, στον ιστότοπο Mount Orange School μπορείτε να εξερευνήσετε τα μαθήματα με κλικ στο κουμπί «Go to courses».


Θα μεταβείτε στη σελίδα Μαθήματα όπου εμφανίζεται λίστα με τα διαθέσιμα μαθήματα τα οποία συνήθως χωρίζονται σε κατηγορίες. Από την εργαλειοθήκη στο πάνω μέρος της λίστας μπορείτε να επιλέξετε μια κατηγορία ή εναλλακτικά να κάνετε αναζήτηση πληκτρολογώντας λέξεις κλειδιά στο πλαίσιο αναζήτησης. Για κάθε μάθημα στη λίστα εμφανίζονται βασικές πληροφορίες όπως τίτλος, διδάσκων, περιγραφή κ.α.

Αν κάνετε κλικ στον τίτλο ενός μαθήματος (π.χ. το μάθημα Critical thinking) θα εμφανιστεί μια σελίδα που θα σας ενημερώνει ότι ως επισκέπτες (guests) δεν έχετε πρόσβαση στο συγκεκριμένο μάθημα. Προκειμένου να παρακολουθήσετε ενεργά ένα μάθημα στο Moodle, απαιτείται να κάνετε εγγραφή και σύνδεση ως χρήστες στην πλατφόρμα συνολικά και στη συνέχεια να κάνετε εγγραφή (enroll) στο συγκεκριμένο μάθημα.

Σε ένα μάθημα μπορεί ωστόσο να δίνεται πρόσβαση επισκέπτη (guest access), όπου δεν απαιτείται εγγραφή και σύνδεση, όπως για παράδειγμα στο μάθημα Celebrating Cultures. Η πρόσβαση επισκέπτη σας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσετε και να μελετήσετε το υλικό ενός μαθήματος αλλά δεν μπορείτε να έχετε οποιαδήποτε ενεργή συμμετοχή. (βλ. Εγγραφή σε μάθημα, ομάδες και ρόλοι).