9. Βαθμολογία μου

Το Moodle διαθέτει ένα εξελιγμένο σύστημα βαθμολόγησης που επιτρέπει στου διδάσκοντες να ορίσουν κλίμακες, κατηγορίες στοιχείων βαθμού και διαφορετικούς τρόπους συνάθροισης και υπολογισμού της συνολικής βαθμολογίας. Η βαθμολόγηση μπορεί να οριστεί για τα περισσότερα είδη δραστηριοτήτων όπως εργασίες, κουίζ, φόρουμ κ.α. όχι όμως για τους πόρους ενός μαθήματος Moodle.

Οι μαθητές έχουν πρόσβαση στο βαθμολόγιο ενός μαθήματος μέσω του συνδέσμου "Βαθμοί" της σελίδας μαθήματος. Εδώ εμφανίζεται η "Αναφορά χρήστη" όπου έχετε μια αναλυτική εικόνα για την κατάσταση της βαθμολογίας σας για κάθε δραστηριότητα αλλά και για το σύνολο του μαθήματος.

Σημείωση: Το σύστημα βαθμολόγησης του Moodle είναι ιδιαίτερα ευέλικτο και οι διδάσκοντες μπορούν να το ρυθμίσουν με διαφορετικούς τρόπους. Κάθε στοιχείο βαθμού μπορεί να έχει ξεχωριστό συντελεστή, πολλαπλά στοιχεία βαθμού μπορούν να ομαδοποιηθούν και η συνολική βαθμολογία μπορεί να υπολογιστεί με διάφορους τρόπους πέραν του απλού μέσου όρου. Οι διδάσκοντες θα πρέπει να φροντίσουν να ρυθμίζουν το βαθμολόγιο όσο το δυνατόν με πιο απλό τρόπο ή να ενημερώνουν τους εκπαιδευόμενους για το πως έχει ρυθμιστεί σε ένα μάθημα.

Μπορείτε επίσης να δείτε εποπτικά τις βαθμολογίες σε όλα τα μαθήματα που συμμετέχετε αλλάζοντας από το μενού στην επιλογή Αναφορά επισκόπησης (εναλλακτικά από το μενού χρήστη και επιλογή Βαθμοί).