8. Συμμετέχοντες

Στη σελίδα μαθήματος "Συμμετέχοντες" εμφανίζονται όλοι οι χρήστες που είναι εγγεγραμμένοι σε ένα μάθημα. Χρησιμοποιώντας τα φίλτρα αναζήτησης και ονόματος μπορείτε να φιλτράρετε τη λίστα των συμμετεχόντων με διάφορους τρόπους προκείμενου βρείτε ευκολότερα τους χρήστες που αναζητάτε.

Δίπλα στο όνομα κάθε συμμετέχοντα βλέπετε χρήσιμες πληροφορίες όπως ο ρόλος, η ομάδες που ανήκει και η ημερομηνία τελευταίας πρόσβασης στο μάθημα. Στο πλαίσιο ενός μαθήματος Moodle κάθε χρήστης έχει ένα ρόλο στον οποίο αποδίδονται συγκεκριμένα δικαιώματα. Οι ποιο κοινοί ρόλοι είναι:

  • Μαθητής: Έχει πρόσβαση στο μάθημα, συμμετέχει ενεργά στο μάθημα υποβάλλοντας εργασίας, συζητώντας στα φόρουμ κτλ.
  • Περιορισμένος διδάσκων: Λειτουργεί ως βοηθός του διδάσκοντα με κύριες αρμοδιότητες τη βαθμολόγηση και υποστήριξη των μαθητών
  • Διδάσκων: Ο διδάσκων έχει πλήρη δικαιώματα στο πλαίσιο ενός μαθήματος και μπορεί να τροποποιεί το περιεχόμενο, να ρυθμίζει το βαθμολόγιο, τις εγγραφές μαθητών κ.α.

Πέρα από τους ρόλους οι συμμετέχοντες σε ένα μάθημα Moodle μπορούν να διαχωρίζονται σε ομάδες για την καλύτερη οργάνωση του μαθήματος και συνεργασία μεταξύ μαθητών και διδασκόντων.