3. Ποσοστό προόδου μαθήματος

Όταν η ολοκλήρωση δραστηριοτήτων είναι ενεργοποιημένη σε ένα μάθημα, τότε το Moodle υπολογίζει και εμφανίζει το τρέχων ποσοστό προόδου μαθήματος. Το ποσοστό αυτό δίνει μια συνοπτικά η εικόνα στον εκπαιδευόμενο της συνολικής προόδου σε ένα μάθημα και υπολογίζεται ως εξής:

Πρόοδος (%) = Ολοκληρωμένες δραστηριότητες (ή πόροι) Σύνολο δραστηριοτήτων (ή πόρων) με ενεργή τη λειτουργία ολοκλήρωσης

Παράδειγμα: Σε ένα μάθημα που έχει σύνολο 15 πόρους και δραστηριότητες, οι διδάσκοντες έχουν ενεργοποιήσει τη λειτουργία ολοκλήρωσης σε 10 από αυτές. Αν ένας εκπαιδευόμενος έχει ολοκλήρωση τις 7, τότε το ποσοστό προόδου θα είναι 7/10 = 70%. Προσέξτε ότι τυχόν δραστηριότητες που δεν έχουν ενεργή τη λειτουργία ολοκλήρωσης δεν συμπεριλαμβάνονται στον παρονομαστή του συνόλου.

Το ποσοστό προόδου μπορεί να εμφανιστεί (ή να μην εμφανιστεί) με διάφορους τρόπους ανάλογα με το θέμα εμφάνισης στη σελίδα τα "Μαθήματα μου" και στη σελίδα ή σε κάποιο Μπλοκ ενός μαθήματος.

Το ποσοστό προόδου προκαλεί ιδιαίτερη σύγχυση ακόμα και στους έμπειρους χρήστες. Να θυμάστε ότι το ποσοστό αυτό:

  • δεν έχει ουδεμία σχέση με τη συνολική βαθμολογία. Αυτή υπολογίζεται βάσει των επιμέρους βαθμών των δραστηριοτήτων με βαθμολόγηση και των ρυθμίσεων του βαθμολογίου.
  • δεν αποτελεί απαραίτητα ένδειξη της επιτυχής ολοκλήρωσης ενός μαθήματος. Για την ολοκλήρωση του μαθήματος οι διδάσκοντες μπορούν να έχουν ορίσουν και άλλα κριτήρια μέσω της λειτουργίας ολοκλήρωσης μαθήματος.

Το ποσοστό προόδου είναι απλά μια ένδειξη για να γνωρίζετε σε τι βαθμό έχετε ολοκληρώσει τους πόρους και δραστηριότητες ενός μαθήματος.