2. Εργασία

Ο τύπος δραστηριότητας Ανάθεση εργασίας (Assignment) ή απλά Εργασία επιτρέπει σε έναν διδάσκοντα να αναθέτει εργασίες, να συλλέγει τις απαντήσεις και να παρέχει βαθμούς και ανατροφοδότηση. Οι μαθητές μπορούν να υποβάλουν οποιοδήποτε ψηφιακό περιεχόμενο (αρχεία), όπως έγγραφα επεξεργαστών κειμένου, υπολογιστικά φύλλα, εικόνες ή ήχους και βίντεο κλιπ. Εναλλακτικά, ή επιπλέον, η εργασία μπορεί να απαιτεί από τους μαθητές να πληκτρολογούν κείμενο απευθείας στον επεξεργαστή κειμένου.


Μια εργασία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να υπενθυμίσει στους μαθητές αναθέσεις «πραγματικού κόσμου», που οφείλουν να ολοκληρώσουν εκτός σύνδεσης, όπως έργα τέχνης, και συνεπώς να μην απαιτούν οποιοδήποτε ψηφιακό περιεχόμενο.

Οι μαθητές μπορούν να υποβάλουν εργασίες ατομικά ή ως μέλη μιας ομάδας. Κατά την εξέταση των εργασιών, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να αφήνουν σχόλια ανατροφοδότησης και να ανεβάζουν αρχεία, όπως βαθμολογημένες υποβολές μαθητών, έγγραφα με σχόλια ή με ηχογραφημένη προφορική ανατροφοδότηση. Οι αναθέσεις μπορούν να βαθμολογηθούν χρησιμοποιώντας μια αριθμητική ή προσαρμοσμένη κλίμακα ή μια προχωρημένη μέθοδο βαθμολόγησης όπως μια ρουμπρίκα (Κλίμακα Διαβαθμισμένων Κριτηρίων, rubric). Οι τελικοί βαθμοί καταγράφονται στο βαθμολόγιο.

Οι διδάσκοντες μπορούν να ορίσουν χρονικούς περιορισμούς για την έναρξη και λήψη των υποβολών αλλά και περιορισμός για το πλήθος προσπαθειών, το είδος και μέγεθος αρχείων, το ελάχιστον πλήθος λέξεων σε μια υποβολή κειμένου.

> Περισσότερα στο βιβλίο Οδηγός για τη δραστηριότητα Ανάθεση Εργασίας