4. Εργαστήριο

Η δραστηριότητα Εργαστήριο (Workshop) επιτρέπει τη συλλογή, την ανασκόπηση και την αξιολόγηση της εργασίας των μαθητών από συμμαθητές τους ή ομότιμους (peer assessment). Όπως και με την Ανάθεση εργασίας, εδώ οι μαθητές μπορούν να υποβάλουν οποιοδήποτε ψηφιακό περιεχόμενο ή να πληκτρολογήσουν κείμενο χρησιμοποιώντας τον επεξεργαστή κειμένου. Οι υποβολές αξιολογούνται χρησιμοποιώντας μια φόρμα αξιολόγησης πολλαπλών κριτηρίων που ορίζεται από τον διδάσκοντα.

Η μαθητές, αφού υποβάλουν για τον εαυτό τους, αξιολογούν τις υποβολές των ομότιμων τους με βάσει πάντοτε τα ορισμένα κριτήρια αξιολόγησης. Οι μαθητές λαμβάνουν δύο βαθμούς: ένα βαθμό για την υποβολή τους και έναν βαθμό για την αξιολόγηση των ομότιμων τους. Οι δυο αυτοί βαθμοί καταγράφονται στο Βαθμολόγιο.

Ο βαθμός για την υποβολή υπολογίζεται απλά ως ο μέσος όρος όλων των βαθμών που έχουν λάβει από τους ομότιμους τους.

Αντίθετα, ο βαθμός για την αξιολόγηση των ομότιμων προσπαθεί να εκτιμήσει την ποιότητα των αξιολογήσεων που έδωσε ο συμμετέχων στους συμμαθητές του. Αυτός ο βαθμός υπολογίζεται με ειδικό αλγόριθμο που κρύβεται μέσα στη δραστηριότητα Εργαστήριο.

> Περισσότερα για τη δραστηριότητα Εργαστήριο