4. Έκδοση συνταγής ή παραπεμπτικού εξετάσεων

Για τους χρονίως πάσχοντες

Επικοινωνείτε με τον ιατρό σας και ζητάτε επανέκδοση της συνταγής σας ή έκδοσης παραπεμπτικού εξετάσεών σας. Η επικοινωνία μπορεί να γίνει τηλεφωνικά, μέσω γραπτού μηνύματος στο κινητό τηλέφωνο (sms) και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

Για όλους τους πολίτες

Επισκέπτεστε τον ιατρό σας και απλά τον ενημερώνετε ότι έχετε ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση.

Λήψη συνταγής ή παραπεμπτικού εξετάσεων

Ο ιατρός καταχωρεί ηλεκτρονικά τη συνταγή ή το παραπεμπτικό εξετάσεων όπως και πριν. Όταν όμως πρόκειται για πολίτες που έχουν επιλέξει την άυλη συνταγογράφηση, αντί να την εκτυπώσει θα αποστείλει τον κωδικό της με SMS ή/και με e-mail. Ταυτόχρονα, η συνταγή ή/και το παραπεμπτικό εξετάσεων θα συσχετίζεται με τον ΑΜΚΑ του ασθενούς.

Με SMS

To SMS περιέχει τις βασικές πληροφορίες της συνταγής ή του παραπεμπτικού εξετάσεων: τον μοναδικό κωδικό (barcode) και τη διάρκεια ισχύος.

Με e-mail - παράδειγμα συνταγής

Το e-mail εκτός από τον μοναδικό κωδικό (barcode) και τη διάρκεια ισχύος, περιέχει επιπλέον πληροφορίες για το φάρμακο της συνταγής. Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί ο πολίτης να διατηρεί ηλεκτρονικό αρχείο των συνταγών του.

Με e-mail - παράδειγμα παραπεμπτικού εξετάσεων
 

Το e-mail εκτός από τον μοναδικό κωδικό (barcode) και τη διάρκεια ισχύος, περιέχει επιπλέον πλήρη αναφορά των παραπεμπτικών εξετάσεων. Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί ο πολίτης να διατηρεί ηλεκτρονικό αρχείο των εξετάσεών του.