4. Σύνταξη διαδικασίας

Τα βήματα που απαιτούνται από την δημιουργία μέχρι και την τελική δημοσίευση μιας διαδικασίας στο Μίτος - ΕΜΔΔ περιγράφονται συνοπτικά παρακάτω:

  1. Ο Διαχειριστής εισάγει μια νέα διαδικασία ορίζοντας τον τίτλο και τη χρήση της (αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογητικό ή είναι εσωτερική διαδικασία), ενώ παράλληλα αναθέτει τη διαδικασία σε έναν από τους συντάκτες. (μπορεί να αναθέσει διαδικασίες και στον εαυτό του ως Συντάκτης)

  2. Η νέα διαδικασία αυτόματα μεταβαίνει στην κατάσταση Υπό Επεξεργασία. Ο Συντάκτης επεξεργάζεται τη διαδικασία συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα πεδία. Σε αυτό το στάδιο υπάρχει συνεχή ανατροφοδότηση και συζήτηση πάνω στη διαδικασία με τον διαχειριστή ή και άλλους συντάκτες.

  3. Όταν ολοκληρωθεί η επεξεργασία τότε ο συντάκτης ορίζει τη διαδικασία σε κατάσταση Υπό Έγκριση. Ο Διαχειριστής ελέγχει την υπό έγκριση διαδικασία και εφόσον ικανοποιεί τα κριτήρια δίνει την έγκριση. Διαφορετικά επιστρέφει την διαδικασία στο συντάκτη για διορθώσεις και αλλαγές.

  4. Μόλις εγκριθεί μια διαδικασία βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο Προς Δημοσίευση (ΠΔ) . Τον τελικό λόγο για τη Δημοσίευση μια διαδικασίας τον έχουν οι Επόπτες από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.


 Διαδικασία σύνταξης στο ΜΙΤΟΣ - ΕΜΔΔ