1. Ενεργοποίηση SMS/OTP

Εκτός από την αποστολή προσκλήσεων στους ψηφοφόρους με email, στο σύστημα ΖΕΥΣ υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα αποστολής και με μήνυμα SMS. Εφόσον έχει ενεργοποιηθεί η αποστολή με SMS υπάρχει και η δυνατότητα αποστολής στους ψηφοφόρους ενός επιπλέον μοναδικού κωδικού μιας χρήσης (OTP, One Time Password). Για την ενεργοποίηση της αποστολής SMS απαιτείται σχετική επικοινωνία με το Γραφείο Αρωγής Χρηστών ΖΕΥΣ.

Ενεργοποίηση μηνυμάτων SMS

Εφόσον έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα αποστολής του μοναδικού κωδικού ψηφοφορίας και μέσω SMS μηνύματος, ο διαχειριστής θα βλέπει στην καρτέλα «Δημιουργία Ψηφοφορίας», πέραν των υπολοίπων στοιχείων, τη δυνατότητα Ενεργοποίησης μηνυμάτων SMS.

Ενεργοποίηση OTP

Όταν ο χρήστης πατήσει «Αποθήκευση», θα μεταφερθεί στην καρτέλα «Κάλπες» όπου θα πρέπει να προσθέσει μια κάλπη δίνοντας ένα όνομα σε αυτή. Σε εκείνο το σημείο, μπορεί προαιρετικά να επιλέξει την Είσοδο ψηφοφόρων με OTP (One Time Password) προκειμένου να ενεργοποιηθεί η αποστολή SMS επιβεβαίωσης. Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν τη σύνδεση τους στην ψηφοφορία με τη χρήση του κωδικού OTP που θα λάβουν στο κινητό τους μέσω SMS.

Επισημαίνεται ότι ο διαχειριστής μπορεί να επιλέξει είτε μόνο την αποστολή προσκλήσεων μέσω SMS, είτε μόνο την είσοδο των ψηφοφόρων με τη χρήση OTP είτε και τα δύο, ανάλογα με τις ανάγκες της ψηφοφορίας.