2. Δημιουργία λογαριασμού

Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό EU Login χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτοεγγραφής.

Μεταβείτε στη σελίδα https://webgate.ec.europa.eu/cas/login και κάντε κλικ στο «Δημιουργία λογαριασμού». Πριν το κάνετε αυτό μπορείτε να αλλάξετε τη γλώσσα στα ελληνικά. Δε χρειάζεται να συμπληρώσετε τη διεύθυνση email ή το αναγνωριστικό σας.

Συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά πεδία (όνομα, επώνυμο, διεύθυνση e-mail, επιβεβαίωση e-mail και την επιθυμητή γλώσσα του μηνύματος ενεργοποίησης). Αναγνωρίστε ότι διαβάσατε τη δήλωση περί απορρήτου και κάντε κλικ στο «Δημιουργία λογαριασμού».


Εάν η φόρμα συμπληρωθεί σωστά, θα αποσταλεί ένα e-mail στη διεύθυνση που καταχωρίσατε για να κάνετε επιβεβαίωση ότι έχετε πρόσβαση σε αυτό. Θα λάβετε σύνδεσμο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον οποίο θα πρέπει να ενεργοποιήσετε εντός 24 ωρών.

Μεταβείτε στα εισερχόμενα του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, ανοίξτε το μήνυμα που σας έχει αποσταλεί και κάντε κλικ στον σύνδεσμο ενεργοποίησης. Εάν ο σύνδεσμος δε λειτουργεί, μπορείτε να αντιγράψτε τη διεύθυνση URL που βρίσκεται στο μήνυμα και να την επικολλήσετε στο πεδίο διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης.


Αφού κάνετε κλικ στον σύνδεσμο, θα σας ζητηθεί να ορίσετε νέο κωδικό πρόσβασης EU Login και να τον επιβεβαιώσετε. Ο κωδικός που θα ορίσετε πρέπει να είναι ασφαλής με τα κριτήρια που αναφέρονται στη φόρμα. Πατήστε το κουμπί «Υποβολή».

Στην επόμενη οθόνη πατήστε «Συνέχεια».

Συγχαρητήρια! Έχετε ολοκληρώσει με επιτυχία τη δημιουργία λογαριασμού EU Login. Με αυτόν τον λογαριασμό μπορείτε να ταυτοποιηθείτε σε διάφορες διαδικτυακε εφαρμογές της ευρωπαϊκής ένωσης.

Με τη δημιουργία λογαριασμού έχετε ταυτόχρονα συνδεθεί στο EU Login και το όνομα σας θα πρέπει να εμφανίζεται πάνω δεξιά.