3. Στάδια Σύνταξης Ανάλυσης

Τα βήματα που απαιτούνται από την δημιουργία μέχρι και την τελική δημοσίευση μιας Ανάλυσης Συνεπειών Ρύθμισης περιγράφονται παρακάτω:

  1. Ο Συντάκτης του Υπουργείου ή η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή δημιουργεί μια νέα Ανάλυση και συμπληρώνει όλα τα απαραίτητα πεδία. Η ανάλυση βρίσκεται στην κατάσταση "Συντάσσεται".

  2. Ο Συντάκτης αποστέλνει την ανάλυση στο ΓΛΚ για συμπλήρωση της έκθεσης. Η ανάλυση μεταβαίνει στην κατάσταση "Εκκρεμεί η έκθεση Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους". Σε αυτό το στάδιο ο συντάκτης δεν πρέπει να κάνει άλλες αλλαγές, εκτός και αν ζητηθούν από το ΓΛΚ ή από το μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής.

  3. Το ΓΛΚ συμπληρώνει την έκθεση και στη συνέχεια αποδεσμεύει την ανάλυση η οποία επιστρέφει στον έλεγχο του Συντάκτη. Η ανάλυση μεταβαίνει στην κατάσταση "Ελέγχθηκε απο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους".

  4. Στη συνέχεια ο συντάκτης μπορεί να δει την ανάλυση μια τελευταία φορά και να την ολοκληρώσει για να πάει στο επόμενο στάδιο της τελικής έγκρισης από τις επιτροπές και τον Γενικό Γραμματέα ΝΚΘ.

  5. Η Διεύθυνση Νομοπαρασκευαστικών Θεμάτων, η Επιτροπή Αξιολόγησης, η Επιτροπή Καλής Νομοθέτησης και τέλος ο Γενικός Γραμματέας ΝΚΘ, ελέγχουν και εγκρίνουν την ανάλυση η οποία μεταβαίνει στην κατάσταση "Οριστικοποιήθηκε".
  6. Ο Συντάκτης ή ο Γενικός Γραμματέας ΝΚΘ εξάγουν το τελικό PDF και το κυκλοφορούν εκτός πλατφόρμας για υπογραφές. Μετά την επισύναψη του τελικού υπογεγραμμένου PDF η ανάλυση μεταβαίνει στην κατάσταση "Δημοσιευμένη" και μπορεί να γίνει λήψη από τη Βουλή.