1. Εισαγωγή

Το Jitsi Meet είναι ένα δωρεάν λογισμικό τηλεδιάσκεψης ανοικτού κώδικα που επιτρέπει στους χρήστες να διεξάγουν συσκέψεις, διαδικτυακά σεμινάρια και διαδικτυακά μαθήματα από οπουδήποτε υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο. Έχει σχεδιαστεί για να είναι φιλικό προς το χρήστη, ασφαλές και προσαρμόσιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες πλατφόρμες, όπως επιτραπέζιους υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές, smartphones και tablet.


Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Jitsi Meet είναι ότι οι χρήστες δημιουργούν στιγμιαία εικονικά δωμάτια με μια προσαρμοσμένη διεύθυνση URL. Οι συμμετέχοντες εισέρχονται στο εικονικό δωμάτιο με αυτόν τον σύνδεσμο μέσω του προγράμματος περιηγητή ή κινητής συσκευής χωρίς να απαιτείται κάποιος λογαριασμός ή και εγκατάσταση ειδικού λογισμικού.

Βασικό χαρακτηριστικό του Jitsi Meet είναι η ικανότητά του να υποστηρίζει ήχο και βίντεο υψηλής ποιότητας, ακόμη και σε περιβάλλον χαμηλού εύρους ζώνης. Προσφέρει επίσης μια σειρά εργαλείων συνεργασίας, όπως κοινή χρήση οθόνης, συνομιλία και κοινή χρήση αρχείων, τα οποία διευκολύνουν τους χρήστες να εργάζονται από κοινού σε έργα και παρουσιάσεις.

Συνολικά, το Jitsi Meet είναι μια ευέλικτη και αξιόπιστη λύση τηλεδιάσκεψης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ένα ευρύ φάσμα σκοπών, από περιστασιακές συναντήσεις με φίλους μέχρι επαγγελματικές συναντήσεις και διαδικτυακά σεμινάρια. Οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν να φιλοξενήσουν τον δικό τους διακομιστή Jitsi Meet, δίνοντάς τους πλήρη έλεγχο των δεδομένων τους και εξασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή ιδιωτικότητα και ασφάλεια.