1. Κοινή χρήση

Τι είναι η κοινή χρήση

Με την κοινή χρήση μοιράζεστε αρχεία και φακέλους του Nextcloud με συνεργάτες ή άλλα άτομα ορίζοντας διάφορα δικαιώματα πρόσβασης. Αποτελεί πλέον μια απαραίτητη δεξιότητα για κάθε εργαζόμενο που σας ωφελεί με διάφορους τρόπους:

  • Μπορείτε να ορίσετε αν οι συνεργάτες θα μπορούν να επεξεργαστούν, να σχολιάσουν ή να κάνουν μόνο λήψη και να προστατέψετε τα δεδομένα σας
  • Σας γλιτώνει από άσκοπη και χρονοβόρα μεταφορά και αποστολή αρχείων
  • Ενισχύει τη συνεργασία, την επικοινωνία και την παραγωγικότητα της ομάδας
Πώς γίνεται η κοινή χρήση

Η κοινή χρήση γίνεται είτε ιδιωτικά είτε δημόσια:


Ιδιωτικά

Μοιράζεστε σε συγκεκριμένα άτομα ή ομάδες που είναι εγγεγραμμένοι χρήστες του Nextcloud του φορέα σας. Αυτός ο τρόπος είναι ο πιο κατάλληλος για διαμοιρασμό μεταξύ των συνεργατών σας και προσφέρει προστασία των δεδομένων σας από μη εξουσιοδοτημένους χρήστες.


Δημόσια

Δημιουργείτε έναν σύνδεσμο διαμοιρασμού τον οποίο μπορείτε να κοινοποιήσετε δημόσια σε ένα κοινωνικό δίκτυο, ιστότοπο και να τον αποστείλετε σε συνεργάτες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όλοι όσοι διαθέτουν τον σύνδεσμο θα έχουν πρόσβαση χωρίς να χρειάζεται να είναι εγγεγραμμένοι χρήστες του Nextcloud. Αυτός ο τρόπος είναι πιο κατάλληλος για διαμοιρασμό με άτομα εκτός του φορέα σας.