3. Τρόπος λειτουργίας

Η άυλη συνταγογράφηση θα αλλάξει το τρόπο που λαμβάνετε μια συνταγή ή/και ένα παραπεμπτικό από τον γιατρό σας, καθώς και την εκτέλεσή τους στο φαρμακείο ή στο διαγνωστικό ιατρείο. Παρακάτω εξηγούμε συνοπτικά το τρόπο λειτουργίας της άυλης συνταγογράφησης.

Ενεργοποίηση της υπηρεσίας

Αρχικά, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία και να επιλέξτε τον τρόπο αποστολής της άυλης συνταγής (κινητό τηλέφωνο ή/και e-mail). Η ενεργοποίηση αυτή γίνεται μία μόνο φορά, και ξεχωριστά για κάθε προστατευόμενο μέλος της οικογένειάς σας. Η διαδικασία ενεργοποίησης περιγράφεται αναλυτικά στην επόμενη ενότητα.

Έκδοση συνταγής από τον ιατρό

Η επόμενη συνταγή φαρμάκων που θα σας συνταγογραφήσει ο γιατρός σας ή το επόμενο παραπεμπτικό εξετάσεων, θα σας αποσταλεί ηλεκτρονικά με μήνυμα στο κινητό σας τηλέφωνο και δεν θα σας δοθεί έντυπο της συνταγής ή του παραπεμπτικού εξετάσεων.

Εκτέλεση συνταγής στο φαρμακείο ή του παραπεμπτικού εξετάσεων στο διαγνωστικό ιατρείο

Κατά την επίσκεψη σας στο φαρμακείο ή στο διαγνωστικό ιατρείο επιδεικνύετε τα ηλεκτρονικά στοιχεία της συνταγής ή του παραπεμπτικού εξετάσεων στον φαρμακοποιό ή στο διαγνωστικό ιατρείο αντίστοιχα ώστε να εκτελέσει τη συνταγή ή να το παραπεμπτικό εξετάσεων.